| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


divendres, 16 de gener de 2009
>

De mica en mica es va tornant a la normalitat
Al port de Blanes el dia a dia dels pescadors va tornant a la normalitat després del brutal temporal del dia de Sant Esteve, tot i que encara queden algunes seqüeles d'aquell dia fatídic que impedeixen a la flota treballar al cent per cent. Al port blanenc hi ha aproximadament una seixantena d'embarcacions de pesca, la major part de les quals van rebre d'una manera o altra durant el temporal. Alguns pescadors van patir danys a l'embarcació, i la majoria van perdre molt de material del que fan servir en el seu ofici, com les xarxes, les passarel·les, els carros, les portes... Només els danys referents al material de pesca se situen almenys en els 120.000 euros, i ara encara s'estan avaluant els danys totals. Hi ha una embarcació, però, que no podrà tornar a anar a mar mai més, i és la que va anar a petar a les roques. De fet, al passeig de mar de Blanes encara es poden veure les restes de les embarcacions que van anar a parar a la platja, i que encara molts curiosos observen amb atenció. Aquella nit, fins a sis persones van caure a l'aigua intentant defensar les embarcacions del temporal, afortunadament sense conseqüències greus.

L'ambient al port, però, és ja el de qualsevol dia. La llotja està oberta tot el dia, però és a les hores habituals d'arribada de les embarcacions quan hi ha més ambient. Els pescadors reconeixen que ara es pesca menys, ja que amb el temporal s'han perdut xarxes i aparells necessaris per fer la feina més efectiva, com ara GPS i sondes.

Una de les seqüeles més notòries, però, és la del carregament de combustible. La zona de Repsol on les embarcacions carregaven gasoil està inoperativa per culpa dels danys causats per la llevantada i s'està intentant ara treure el combustible que encara roman a dins. Mentrestant, la solució que s'ha trobat és la de portar-lo en cisternes. Aquesta és una sortida del tot provisional, tot esperant que se solucioni el problema.

A la veïna Lloret, el port de Canyelles també va rebre fort durant la llevantada. Tot i que, de pesca, només hi ha set embarcacions, els pescadors també han tingut moltes pèrdues econòmiques per culpa que el mar es va endur molt de material de pesca. El president de la confraria de Lloret, Toni Pujol, calcula en més de 20.000 euros les pèrdues, i es lamenta del poc ressò mediàtic que han tingut. NOTÍCIES RELACIONADES

>El temporal ha provocat un desastre en els ecosistemes submarins de la Costa Brava

>En coma arran de caure a la barca encallada

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.