| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2019


dimecres, 14 de gener de 2009
>

Titot recupera la corona de Rei de les Nyacres en la Trobada de Cantadors d'Espolla

Helena Casas, de Conxita, va ser l'altra finalista del combat, dissabte passat

XAVIER CASTILLÓN. Espolla (Alt Empordà)
Francesc Ribera Titot (Aramateix, Mesclat) va guanyar dissabte el combat de la VII Trobada de Cantadors d'Espolla i, d'aquesta manera, va recuperar la corona i la bóta de garnatxa com a Rei de les Nyacres, que l'ex-Brams ja va ostentar l'any 2006. Vuit cantadors van participar en el combat, amb proves individuals o per parelles.


+ Francesc Ribera, en el moment de ser coronat. Foto: SERGI PALAU

La setena edició de la Trobada de Cantadors d'Espolla va tenir lloc durant la tarda i la nit de dissabte passat, amb diverses activitats, la primera de les quals va ser la inauguració de l'exposició de fotografies dels cantadors d'Espolla que, el 1928, van formar part del material que es va recollir al poble empordanès per a l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. En el combat de cantadors, juntament amb l'ex-cantant del grup Brams, també va arribar a la final la gracienca Helena Casas, la veu de Conxita i d'Angelina i els Moderns i exmembre de Pomada.

Al mateix temps, s'estava realitzant al local social de La Fraternal la gravació de les tretze peces triades entre el repertori popular recollit l'any 1928 a Espolla, interpretades per De Calaix, Sol i Serena, Els Tres de Xauxa, Ara Pla!, Randellaires, Helena Casas, Jaume Arnella i la coral de joves d'Espolla.

Un cop acabada la gravació, va començar la prèvia del combat d'entronització del Rei de les Nyacres. En total, quinze cantadors i cantadores es van presentar per aconseguir una de les set places que competirien a la nit per conquerir la corona de Mireia Mata, la reina titular. A quarts d'onze de la nit va començar la gran festa en una sala completament plena, on abans del combat final va sonar el Reputicànticus, l'himne de la trobada, sota la direcció del Triet Rústic.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.