| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de novembre de 2019


diumenge, 11 de gener de 2009
>

Lloret endegarà aquest any el pla que transformarà 191.000 m² de sòl a Sant Quirze

S'hi faran habitatges, superfícies comercials i equipaments

JORDI COLOMER. Lloret de Mar
El pla parcial de Sant Quirze, que ha de canviar radicalment la imatge de l'entrada de Lloret venint de Vidreres entre Puigventós i l'oficina de turisme, està previst que superi tots els tràmits administratius i es pugui començar a endegar aquest 2009. El pla preveu, entre altres coses, millores viàries, superfícies comercials, un equipament escolar i un d'administratiu.


+ Imatge virtual de la plaça i els edificis a tocar de l'avinguda de les Alegries.

El pla està aprovat inicialment per l'Ajuntament, i està en tràmits administratius a la Generalitat, amb la qual cosa s'hi podria fer una petita modificació, però a trets generals el desenvolupament del pla representarà un canvi radical de Lloret al voltant de l'ermita de Sant Quirze. Els objectius del pla són aconseguir un nou centre urbà qualitatiu vertebrat per l'avinguda de les Alegries des de la Porta Nord fins a l'oficina d'informació.

Amb aquest pla també es crearà un gran parc urbà a l'entorn de l'ermita de Sant Quirze. La superfície de la zona afectada és de 191.480,97 metres quadrats. Uns 10.000 metres quadrats es destinaran a un equipament escolar en virtut del conveni entre l'Ajuntament i el promotor Nova Lloret. Finalment, el consistori també ha aconseguit modificar les intencions inicials del projecte d'una manera important la densitat d'edificabilitat i en total es faran 130 habitatges, un 20% dels quals seran de protecció oficial i un 10% tindran el preu taxat.

L'eix vertebrador de tot l'espai, però, seran els edificis que, a tocar de l'avinguda de les Alegries, acolliran una gran superfície comercial, d'oficines i altres activitats relacionades amb el sector terciari, així com possibles habitatges i un equipament administratiu. També hi haurà una gran zona d'aparcaments de més de tres-centes places.

El pla també incorpora millores viàries considerables com ara la creació d'una rotonda on actualment hi ha el semàfor des del qual es gira cap als hotels Olympic. També es crearà una altra rotonda a la cantonada nord del cementiri, que millorarà l'accés al barri de Puigventós, amb la creació d'un nou vial amb un traçat en forma d'arc.

Pel que fa a les franges verdes, es proposa que a Puigventós s'incorpori un sistema de rampes per garantir una connexió dels vianants amb les cotes baixes i, a mitja altura, es podrà connectar amb el parc del Rieral mitjançant una passarel·la ampla que travessarà l'avinguda de les Alegries.

L'ordenació dels habitatges, finalment, després d'uns canvis en la previsió inicial, ha consistit a acumular-los al costat de l'avinguda de Nicolau Font i el carrer d'Aristòtil. Aquesta disposició permet deixar un espai de continuïtat del bosc de Sant Quirze. Aquests cinc edificis d'habitatges, dels quals quatre són gairebé perpendiculars a l'avinguda amb una fondària de 12 metres, tenen una altura de planta baixa i dues plantes pis i apleguen el 70% de l'edificabilitat total. L'altre 30%, destinat a habitatges protegits de règim general i de preu concertat, en principi es proposa disposar-lo en dues edificacions situades davant de l'accés a Puigventós.





10.000

de la zona afectada pel pla aniran destinats a la creació d'un equipament escolar, tot i que encara no s'ha decidit si serà una escola pública o privada. En virtut del conveni fet amb l'empresa, Lloret també aconsegueix la construcció de 42 habitatges assequibles que ajudin a completar l'assentament de Puigventós, la cessió d'un gran parc urbà a l'entorn de l'ermita de Sant Quirze i un equipament administratiu que presideixi una plaça pública a tocar de l'avinguda de les Alegries, a la zona on hi haurà les superfícies comercials i altres oficines.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«De la nit al dia»

>Bo per a Puigventós

>Interès arqueològic

>Lloret de Mar transformarà aquest any el sector de Sant Quirze

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.