| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 de març de 2019


diumenge, 11 de gener de 2009
>

Figueres CCCla galeria

JOSEP VALLS.

Si tot ha anat tal com estava previst, ahir vespre va haver-hi a Figueres el concert inaugural d'aquesta capitalitat de la cultura catalana que, durant l'any 2009, exercirà la ciutat. El figuerenc Carles Coll, l'activista musical més important que ha donat l'Empordà, és l'ànima d'aquest magne concert de corda i cobla que obre un 2009 farcit d'actes culturals de tota mena, programats per l'Ajuntament amb motiu de la dita capitalitat cultural. S'escau a més que l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, creada per l'amic Coll, aquest 2009 compleix vint anys d'existència i activitats que quasi gosaria qualificar de frenètiques. Perquè han fet centenars de concerts arreu del país i d'Europa, però també a la Xina, a Amèrica, a Filipines. Han enregistrat, han treballat amb orfeons i cobles sardanístiques, han passejat el nom de Catalunya arreu, han dedicat especialíssima atenció a autors nostrats, han interpretat sardanes amb instruments de cambra, etc.

I una altra tropa que ara fa vint anys també són els de la Funcional Teatre, una formació escènica ben peculiar i entranyable (entranyable per a mi, s'entén: els estimo a tots perquè es fan estimar) que potser també ens en muntarà alguna de sonada aquest 2009. A tots ells i a tots els figuerencs, per molts anys per aquest nomenament, i que sigui un gran èxit. (Ho dic per pura retòrica: estic segur que ho serà).Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.