| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 17 de juny de 2021


dijous, 8 de gener de 2009
>

Barcelonès Nord. El soroll en un pis, motiu de la primera sanció de l'ordenança de civisme

La Guàrdia Urbana aixeca vuit actes durant la primera setmana de funcionament de la nova norma

SARA MUÑOZ. Badalona
Quan tot just ha transcorregut una setmana des que l'ordenança de civisme de Badalona va entrar en vigor, la Guàrdia Urbana ja ha aixecat les vuit primeres actes que precedeixen la sanció que fixa la nova norma. El cas d'uns veïns que feien massa soroll dins d'un domicili és el que va obligar a estrenar-la. Altres problemes denunciats tenen relació amb els excrements de gos o amb la reparació d'una moto al carrer. De moment, els agents aixequen l'acta i en breu l'infractor rebrà notícies del departament de sancions del consistori. Molt aviat, els agents disposaran de la documentació pertinent, que permetrà abonar la multa a l'instant.


+ Sessió sobre l'ordenança de civisme impartida a la Guàrdia Urbana, en imatge d'arxiu. Foto: J.N.

Les primeres sancions de la nova ordenança de civisme no s'han fet esperar. Durant la primera setmana de funcionament del nou text s'han aixecat vuit actes que posteriorment aniran acompanyades de la sanció que indica la nova normativa. La primera de les actes, la que passarà a la història com aquella que va inaugurar l'ordenança de civisme de Badalona, té relació amb uns veïns que feien massa soroll a l'interior d'un domicili en hores inoportunes.

De fet, de les vuit actes que s'han aixecat, tres estan relacionades amb aquesta conducta. El primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó (CiU), ha recordat que, d'ençà que la nova normativa és una realitat, sancionar les persones que originen aquest tipus de problemes resulta més senzill atès que preval la presumpció de veracitat de la Guàrdia Urbana. Això significa que el testimoni dels agents verificant que hi havia massa soroll ja és suficient per imposar una sanció. Ja no cal, doncs, dur a terme el mesurament amb un sonòmetre.

L'excés de decibels dins d'un habitatge, però, no ha estat l'únic cas que ha obligat a posar en pràctica a l'ordenança de civisme. El nou text també ha servit per sancionar un veí que no va recollir els excrements del seu gos, un altre que portava la seva mascota sense documentació, una persona que arreglava la seva motocicleta a la via pública i dos ciutadans més que pidolaven al carrer.

A tots vuit, la Guàrdia Urbana els ha aixecat la corresponent acta, que s'ha derivat al departament de sancions de l'Ajuntament de Badalona. És des d'aquí que se'ls enviarà la sanció que els correspon, en funció del que dicta la nova ordenança de civisme. D'aquí a pocs dies, els agents disposaran d'un nou format d'acta que ja incorporarà la pertinent multa. El document incorporarà un codi de barres que permetrà a l'infractor abonar la sanció a l'instant, a qualsevol entitat bancària. Això serà només en qüestió de dies. NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Més marge per fer balanç

>El soroll en un pis causa la primera sanció de l'ordenança de civisme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.