| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 15 de juny de 2024


dijous, 8 de gener de 2009
>

Maresme. Neu amb data de caducitat

Els municipis del Maresme interior aguanten poques hores el paisatge nadalenc

T.M.. Mataró
La majoria de pobles de muntanya i la part alta dels de costa van començar el dia d'ahir emblanquinats per la nevada que va caure al Maresme durant la nit del dia de Reis. El paisatge de postal, afavorit per les baixes temperatures, però, no va aguantar gaires hores i la neu es va anar fonent fins que a última hora de la tarda hi quedaven pocs vestigis de la nevada. A Collsacreu, Arenys de Munt, Argentona, Tordera i Pineda van ser bons escenaris per prendre imatges i, en algun cas, per jugar amb la neu.


 Foto: QUIM PUIG

+ A dalt, infants jugant amb la neu a Arenys de Munt. A baix, paisatge de Pineda. Foto: QUIM PUIG

La nevada va ser repetidament anunciada per totes les previsions meteorològiques, però, tot i això, no va deixar de sorprendre al Maresme, on aquest fenomen és poc habitual. Si durant la nit de Reis van caure flocs suficients com per enfarinar bona part de la comarca, només els pobles de muntanya i les zones altes dels de costa van poder aguantar el paisatge nadalenc durant ahir. No obstant això, i malgrat que les baixes temperatures van ajudar a mantenir la neu a lloc, a primera hora de la tarda en quedava ben poca.

Els incidents provocats per la nevada no van ser gaire importants, tot i que algunes carreteres secundàries es van haver de tallar durant unes hores per la impossibilitat de circular-hi. Va passar ahir a Argentona, on es va derivar el trànsit de la carretera C-1415 per la C-60 i la BV-5105 fins a última hora del matí. A Alella els problemes es van concentrar en la BP-5002 el mateix dia de Reis. A Pineda de Mar, la via que enllaça el poble amb la urbanització de Can Carreras es va haver de tallar a la circulació durant el matí per l'acumulació de neu, però no es van haver de lamentar danys. La Policia Local va haver de fer una quinzena de sortides d'assistència durant la nit del dia 6 i va tirar sal a la carretera, una acció que ahir la brigada va acabar de condicionar.

Pel que fa a les afectacions que la neu pot tenir per a l'agricultura, el representant d'Unió de Pagesos al Maresme, Pep Riera, va explicar que el perill per als camps el pot portar la glaçada, tot i que molts cultius ja han estat tapats amb mantes tèrmiques per evitar que el glaç els malmeti.

Segons va informar el servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, tot i que es va desactivar l'alerta per neu a la comarca a primera hora del matí, durant la matinada d'avui s'esperen precipitacions de neu a qualsevol cota, tot i que només quallarà per damunt dels 200 metres. El fred, però, es deixarà sentir i les mínimes arribaran a dos o tres graus negatius. Demà a partir del migdia la possibilitat de neu desapareixerà del Maresme, però hi haurà pluges abundants. NOTÍCIES RELACIONADES

>Petita treva amb l'anunci de més neu

>52 indigents van acceptar fer nit en centres d'acollida de Barcelona

>La neu es deixa veure als pobles de muntanya

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.