| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 de febrer de 2024


dijous, 8 de gener de 2009
>

52 indigents van acceptar fer nit en centres d'acollida de Barcelona

Arran del fred extrem, l'Ajuntament va reforçar l'atenció abans-d'ahir a la nit

A.B.. Barcelona
L'arribada del fred extrem i de la neu a Barcelona va fer activar i reforçar els equips d'emergència municipals, que van prestar especial atenció a les persones sense sostre. Des d'abans-d'ahir a la nit fins a la matinada, van convèncer 52 persones sense sostre per portar-los a passar la nit en centres d'acolliment.


 Foto: ANDREU PUIG

 Foto: ANDREU PUIG

 Foto: ANDREU PUIG

+ A dalt, al mig a l'esquerra i a la dreta, el Tibidabo nevat. A baix a l'esquerra, Collserola emblanquinat. / Foto: ANDREU PUIG

Les persones sense sostre són una preocupació primordial dels serveis d'emergències de Barcelona quan es produeixen situacions de fred extrem i nevades. Per això, abans-d'ahir a la nit l'Ajuntament va reforçar els equips d'emergència que estaven distribuïts per tota la ciutat per detectar persones sense sostre.

La seva tasca era la d'informar-los de la possibilitat d'allotjar-se en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyar-los fins al mateix centre. Segons l'Ajuntament, van contactar al carrer amb 57 indigents, dels quals en van convèncer 52 perquè acceptessin l'acolliment. El centre de la ciutat va ser la zona on els 35 professionals municipals van tenir més feina.

D'altra banda, les zones més elevades de Barcelona, com el Tibidabo o Collserola, es van despertar ahir enfarinades. La neu que hi havia caigut la nit abans i el dia de Reis van deixar un paisatge emblanquinat, que es ressentia dels problemes propis de la neu i, de seguida, de les glaçades. Així, ahir al matí uns operaris municipals tiraven sal a la carretera de l'Arrabassada per evitar possibles accidents. Precisament, la nit abans l'Ajuntament de Barcelona havia distribuït 94 contenidors de sal a la zona alta de la ciutat i havia posat en marxa set vehicles llevaneus i 13 escampadors de sal per evitar problemes més greus.

Durant la matinada d'ahir es van haver de tallar diverses carreteres, com la de Sant Cugat, la BV-1418 a Vallvidrera, la del Tibidabo o la carretera alta de Roquetes, per bé que al matí el trànsit ja s'hi havia restablert. L'Ajuntament va rebaixar ahir la fase d'emergència de nivell u, tot i que es mantenia en fase d'alerta.

El dia de Reis, l'Observatori Fabra va registrar una temperatura mínima de 0,3 graus sota zero, i una màxima de només 4,8 graus. Ahir, el fred encara va ser més intens, amb un registre màxim d'1,3 graus i un de mínim de menys 0,5 graus. NOTÍCIES RELACIONADES

>El fred fa créixer un 40% els casos de grip en tan sols una setmana

>Petita treva amb l'anunci de més neu

>Penedès. La neu emblanquina tot el Penedès i deixa gruixos de fins a deu centímetres

>Maresme. Neu amb data de caducitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.