| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 de juliol de 2024


dimecres, 7 de gener de 2009
>

Catalunya, enfarinada

La neu arriba a cotes baixes i emblanquina el Vallès i el Maresme, però a Tarragona es fa esperar

A. BALLBONA E. AGULLÓ.
Bona part de Catalunya va quedar emblanquinada i la neu va arribar ahir fins a les cotes més baixes. La neu es va deixar veure –i amb gruixos– en comarques on és ben poc habitual que nevi de manera generalitzada, com el Vallès Oriental i l'Occidental i el Maresme. També va nevar al Berguedà i el Ripollès, la Garrotxa, Osona, la Selva i l'Alt Empordà. Fins i tot un trosset de Barcelona va quedar emblanquinat. A les comarques de Tarragona no es van registrar precipitacions importants en forma de neu en tot el dia, tot i que per avui si que es preveuen nevades. Una quarantena de carreteres catalanes estaven afectades per la neu i el gel.


 Foto: E.R ACN

+ Bagà (Berguedà) i carrers de Barcelona emblanquinats. / Foto: E.R ACN

Sembla que els Reis, de tornada a l'Orient, van repartir neu a bona part de Catalunya, amb les demarcacions de Barcelona, Girona i Lleida afectades i la de Tarragona en espera de l'arribada de la neu. Van quedar emblanquinades moltes poblacions poc acostumades a veure neu.

Al Vallès Occidental, la neu va començar a caure cap al migdia a Terrassa i en municipis com Matadepera, Rellinars o Sant Llorenç Savall. A mitja tarda, els flocs de neu van complicar la circulació en vies com la BV-1221, entre Matadepera i Talamanca –on calien cadenes– o la carretera B-124 entre Castellar del Vallès i Sant Llorenç. A les zones més meridionals, com Sabadell, Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat, va nevar només a estones. A bona part del Vallès Oriental va nevar-hi, i poblacions com la Garriga, Cardedeu, Granollers i Vallromanes van acumular ahir entre dos i quatre dits de neu. També va aparèixer la neu a Caldes de Montbui, Castellterçol i Montmeló. Ahir a la nit començava a nevar i la neu ja prenia en diverses poblacions del Maresme.

Fins i tot hi va haver una mica de neu a la ciutat de Barcelona: la muntanya del Tibidabo, la Barceloneta i la Vila Olímpica van quedar lleugerament enfarinades. Arran de les previsions, l'Ajuntament de Barcelona va reforçar els equips d'emergència per assistir les persones sense sostre, a qui s'informa dels centres d'acolliment on poden passar la nit. A més, ha distribuït 94 contenidors de sal en barris de la zona alta de la ciutat, amb més risc de gelada.

Ahir a la nit, una quarantena de carreteres catalanes tenien problemes per la neu i el gel, vint a la demarcació de Barcelona. Entre aquestes, hi havia tallada al trànsit la BV-2425 entre Corbera de Llobregat i Gelida. En 25 carreteres més era obligatori l'ús de cadenes. Interior recomana utilitzar el transport públic en lloc del cotxe i extremar les precaucions a l'hora de conduir. NOTÍCIES RELACIONADES

>Per avui, més neu i arreu

>Catalunya, enfarinada.

>El Maresme s'emblanquina.

>Catalunya, enfarinada.

>Catalunya, enfarinada.

>La neu emblanquina diverses poblacions del Vallès

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.