| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de desembre de 2023


dimarts, 30 de desembre de 2008
>

Evacuen amb helicòpter les persones aïllades tres dies al refugi de Falgars

Les zones de la Garrotxa i del Ripollès afectades per la nevada tornen quasi a la normalitat

JORDI CASAS. Olot
L'evacuació amb helicòpter de les persones que van quedar aïllades per la nevada de Sant Esteve al refugi de la Coromina de Falgars (la Vall d'en Bas) va ser la nota més destacada ahir, el dia en què les zones de la Garrotxa i el Ripollès afectades van tornar a la normalitat. De fet, hi van tornar la Vall d'en Bas, Santa Pau i Olot, que és on es van acumular gruixos d'entre 25 i 45 centímetres de neu segons els punts, ja que a la resta de municipis o bé no hi va nevar, o va enfarinar i, als llocs on la nevada també va ser contundent, com bona part de la Vall de Camprodon –Molló va acumular més de mig metre de neu– els problemes generats van ser molt minsos, ja que es tracta de zones preparades per a aquests fenòmens meteorològics i els habitants hi estan habituats.


 Foto: P. DURAN J.C.

+ A dalt, els evacuats de Falgars. A sota, l'accés al grup del Tura d'Olot. Foto: P. DURAN J.C.

Finalment, ahir es va saber que no eren una vintena les persones atrapades a la Coromina, sinó 49, ja que s'hi van haver de quedar els familiars que el dia de Sant Esteve els havien anat a visitar. Durant els tres dies d'aïllament –tenien contacte telefònic amb els bombers i aquests hi van accedir a peu–, no han tingut problemes ni de llum, ni de menjar, ni de salut. Ahir al matí, però, la solució es va buscar en els dos helicòpters dels bombers, perquè els llevaneus no van aconseguir obrir el camí i molts dels afectats havien de tornar a treballar. Tots eren de la rodalia de Barcelona. El trajecte entre Falgars i l'aparcament dels Hostalets es va fer ràpid i sense problemes. Un cop allà, un autocar els va tornar a casa i, ara, estan en espera de tornar a la Coromina a buscar els seus vehicles.

La pluja, les boires i el cel cobert de núvols van continuar essent ahir els grans aliats per a la tornada a la normalitat de les zones afectades. No obstant això, continuava activat el pla Neucat a la Garrotxa, al Ripollès i l'Alt Empordà i, com abans-d'ahir al vespre i a la nit, es parlava del risc de nevades a partir dels 600 o 700 metres amb gruixos d'entre 5 i 10 centímetres de neu nova. Va plovisquejar en molts punts de la Garrotxa i va nevar de manera molt feble en punts del Ripollès, sobretot a les parts més altes de la Vall de Camprodon. Les temperatures es van mantenir força similars. Per avui, però la cota de neu està previst que se situï als mil metres.

Totes les carreteres afectades per la neu ahir ja estaven obertes i només calien cadenes a la carretera de Santigosa i a la de Vallfogona. Els serveis públics i els de subministrament d'energia van funcionar amb normalitat. NOTÍCIES RELACIONADES

>Mercat setmanal

>Queixes a Olot

>Oficina de Fecsa

>L'estany de Banyoles

>Pla global a Montserrat

>Es «menja» la sorra al Maresme

>Remolquen fins a Tarragona el ferri de Palamós accidentat divendres

>Desperfectes importants al port pesquer de Llançà

>L'Estat també promet accions d'urgència per als municipis afectats pel temporal

>Esllavissades a Susqueda

>Tossa cerca ajuts de totes les administracions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.