| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de desembre de 2023


dimarts, 30 de desembre de 2008
>

El temporal malmet de nou els polèmics espigons de Sant Antoni de Calonge

Vuit locals del passeig de Platja d'Aro queden afectats de manera molt greu

ÒSCAR PINILLA. Sant Antoni de Calonge
El temporal de mar i pluja d'aquests darrers dies ha deixat un rastre de destrucció a poblacions com Sant Antoni de Calonge –on s'haurà de refer els espigons–, Platja d'Aro –on una vintena de locals comercials i restauració han quedat afectats– i Sant Feliu de Guíxols –on els danys poden superar de llarg els dos milions d'euros.


 Foto: Ò.P.

 Foto: Ò.P.

+ A dalt, l'esbornac del giratori de Punta de Garbí de Sant Feliu. A baix, bicicletes colgades per la sorra al passeig marítim de Platja d'Aro, i un contenidor del port de Palamós que amb les onades va acabar a la platja de Sant Antoni. Foto: Ò.P.

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, comentava que el temporal dels darrers dies els ha obligat a tallar el trànsit rodat al passeig marítim i la zona de Torre Valentina, on els tècnics s'afanyaven ahir a retirar les restes de sorra de la platja i brossa. La zona més afectada, pel que es pot veure, és Torre Valentina, on trossos d'escorça d'arbres provinents del port de Palamós cobrien el ciment i un parell de casetes que servien per tapar els contenidors de deixalles barraven gairebé el pas. Però en una anàlisi més exhaustiva, els tècnics municipals han comprovat que tot el servei d'aigua de les dutxes i de rec ha quedat completament destrossat, així com papereres, gronxadors, una caseta de socorrisme de cala Cristus i part dels espigons. A finals del 2007 es va dur a terme la reparació d'aquests espigons per protegir el front marítim dels temporals. L'objectiu era consolidar els espigons mentre no es tiri endavant el polèmic projecte de substitució que hi ha previst i amb el qual tant el govern de Calonge com el de Palamós han mostrat la seva disconformitat.

Pel que fa al municipi de Castell-Platja d'Aro, les afectacions del temporal se centren al passeig Marítim de Platja d'Aro especialment a la zona centre i sud fins a la desembocadura del riu Ridaura. Segons explicava ahir l'alcalde del municipi, Joan Giraut, la sorra de la Platja Gran ha envaït el passeig del qual han quedat malmenats els esglaons d'accés a la platja. Així mateix, també ha quedat afectat el mobiliari de platges (fonts, papereres, dutxes i passeres d'accés), però es manté bé de manera general el mobiliari urbà. En l'àmbit privat han quedat especialment afectats una vintena de locals comercials i de restauració de primera línia de mar, vuit dels quals d'una manera molt greu, així com els seu mobiliari exterior. A Port d'Aro han quedat afectats dos trams de l'escullera, una vintena de metres, i el seu far indicador. Amb relació als tres edificis desallotjats divendres, la situació ha tornat a la normalitat i els veïns han pogut retornar a casa.

Per altra banda, l'alcalde de Sant Feliu, Pere Albó, va encarregar ahir una primera avaluació dels danys que va donar com a resultat que la quantitat econòmica dels desperfectes pel que fa a béns públics pot superar fàcilment els dos milions d'euros. A grans trets, el temporal ha provocat esquerdes importants en els dos extrems dels dics del port; un gran esbornac al giratori de Punta de Garbí, i l'afectació del nou camí de ronda, de fusta, de la platja de Sant Pol, on les instal·lacions de dutxes, rentapeus i lavabos han quedat destruïdes, així com els baixos de negocis que es van veure afectats per l'entrada d'onades. NOTÍCIES RELACIONADES

>Remolquen fins a Tarragona el ferri de Palamós accidentat divendres

>Troben al riu la Muga el cotxe del noi que va desaparèixer diumenge a Castelló

>Evacuen amb helicòpter les persones aïllades tres dies al refugi de Falgars

>Pla global a Montserrat

>Es «menja» la sorra al Maresme

>Desperfectes importants al port pesquer de Llançà

>L'Estat també promet accions d'urgència per als municipis afectats pel temporal

>Esllavissades a Susqueda

>Tossa cerca ajuts de totes les administracions

>Blanes vol agilitzar els projectes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.