| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de desembre de 2023


dimarts, 30 de desembre de 2008
>

Tossa cerca ajuts de totes les administracionsJORDI COLOMER. Tossa de Mar

El ple municipal de Tossa va acordar ahir en reunió extraordinària i per unanimitat de tots els grups (CiU, Tossa Unida i PSC) la sol·licitud de diversos ajuts de les administracions. Tossa ha demanat a la Generalitat l'elaboració del pla de recuperació a la normalitat previst per la llei de protecció civil de Catalunya, amb aportació dels recursos financers necessaris per a la seva execució. El consistori també ha demanat al govern la creació de la comissió de recuperació, integrada per representants de l'Estat, la Generalitat i l'administració local, amb la missió de coordinar les mesures i ajudes que el pla estableix per a les diferents administracions. Igualment, Tossa demana que l'Estat concedeixi unes ajudes previstes en un reial decret del 2005, que regula les subvencions en atenció a determinades necessitats derivades de situacions d'emergència o de naturalesa catastròfica. El consistori també ha demanat al govern que dicti un reial decret llei en què aprovi un pla d'ajudes extraordinari i, pel que fa a la Diputació, demana a aquesta institució una altra ajuda de caràcter extraordinari per finançar aquells costos de restauració a la normalitat que no cobreixin les ajudes atorgades per l'Estat i la Generalitat.

L'Ajuntament crearà una oficina d'atenció, informació i suport als damnificats i els donarà suport davant les companyies asseguradores i el Consorci de Compensació d'Assegurances.

El subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets, va visitar Tossa i va prometre la màxima ajuda possible per part de l'Estat. El subdelegat va poder veure els efectes del temporal, amb tot el passeig ple de sorra i les màquines treballant, sobretot a la zona on desemboca la riera. El dia del temporal la força de les onades fins i tot va arrencar les pedres que ressegueixen el camí de la muralla i que tenen forma de merlet.

A més Francisco-Busquets, tot i ser un tema independent del temporal, va assegurar que s'aprofitarà el desastre per impulsar la millora i l'arranjament de la zona de la pujada de la muralla i de l'església de Sant Vicenç. NOTÍCIES RELACIONADES

>Remolquen fins a Tarragona el ferri de Palamós accidentat divendres

>El temporal malmet de nou els polèmics espigons de Sant Antoni de Calonge

>Troben al riu la Muga el cotxe del noi que va desaparèixer diumenge a Castelló

>Evacuen amb helicòpter les persones aïllades tres dies al refugi de Falgars

>Pla global a Montserrat

>Es «menja» la sorra al Maresme

>Desperfectes importants al port pesquer de Llançà

>L'Estat també promet accions d'urgència per als municipis afectats pel temporal

>Esllavissades a Susqueda

>Blanes vol agilitzar els projectes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.