| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de desembre de 2021


dimarts, 30 de desembre de 2008
>

L'Estat també promet accions d'urgència per als municipis afectats pel temporal

La Generalitat es compromet a estudiar de manera individualitzada totes les reclamacions dels ajuntaments

J. COLOMER Ò. PINILLA. Tossa de Mar
El subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets, va continuar ahir visitant algunes de les poblacions més afectades per conèixer in situ els efectes del temporal. El subdelegat va prometre als ajuntaments, després que diumenge ho fes la Generalitat, que hi haurà «accions i decisions d'urgència», i que totes les administracions «estaran a l'altura de les circumstàncies». Francisco-Busquets va assenyalar que de moment, però, s'està en fase «d'avaluació i diagnosi». Per altra banda, el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, en una visita a Castell-Platja d'Aro es va comprometre en nom de la Generalitat a estudiar de manera individualitzada totes les reclamacions dels municipis i va anunciar que «la situació comença a estar normalitzada».

«Ningú es farà l'avar», va dir el subdelegat en referència al suport de les administracions a les localitats afectades. Francisco-Busquets va destacar que ara s'està en un moment d'«inventari, avaluació i diagnosi», i que els ajuntaments han d'assumir la tasca «d'endreçar». Posteriorment, afirma el subdelegat, «s'haurà de veure què ens toca assumir». Per ara, però, assenyala que «és prematur dir coses concretes».

Sobre Blanes, Francisco-Busquets va afirmar que s'intentarà accelerar el projecte del nou passeig de s'Abanell i el del port, mentre que a Tossa, després de treure tot el munt de sorra que colga la zona de la riera s'haurà d'examinar els danys als serveis. Francisco-Busquets també va afirmar que s'intentarà accelerar el projecte de les Ribes de Cadaqués i del passeig de l'Escala, tot i que en aquest cas va afirmar que de moment s'ha de reparar el que hi ha malmès.

Per altra banda, el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, es va comprometre en nom de la Generalitat a estudiar «cas per cas» totes les reclamacions de danys dels ajuntaments afectats. Martinoy, durant la seva visita a Castell-Platja d'Aro, va distingir quatre tipus de danys provocats pel temporal. D'una banda, els danys en béns privats, sobretot en embarcacions i afectacions en baixos i locals de primera línia de mar. Pel que fa a les embarcacions, el govern està treballant amb la direcció general de Pesca per estudiar les línies d'ajut sobretot per a la reparació de les naus; i pel que fa als locals privats, Martinoy va recomanar fer al més aviat possible les gestions amb les companyies asseguradores, amb l'ajuda, «si cal», de l'assessorament dels ajuntaments. En segon lloc, hi ha els danys en els passeigs marítims, on hi ha competència compartida entre el governs estatal, municipal i de la Generalitat. Un tercer grup són els danys en els ports, on el conseller Joaquim Nadal ja va anunciar que es posarà en marxa un pla per començar les reparacions urgents. Pel que fa als equipaments municipals malmesos, la Generalitat espera els informes dels tècnics per activar les diferents línies d'ajuts. En un primer anàlisi es considera que hi ha hagut una afectació «greu» a Llançà, Portbou, l'Escala i Blanes.CRÍTIQUES DE CIU
El diputat de CiU al Parlament Eudald Casadesús i el diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà van anunciar ahir que la federació demanarà explicacions als governs català i espanyol sobre la seva actuació durant el temporal i «molt especialment per les conseqüències que hi ha hagut». CiU creu que el govern «ha d'explicar com i de quina manera va actuar tant abans, quan tenia les previsions que existien, com durant el temporal, i també què és el que està fent en aquests moments per posar remei a les destrosses». Avui mateix, el líder de CiU, Artur Mas, visitarà poblacions afectades.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Remolquen fins a Tarragona el ferri de Palamós accidentat divendres

>Evacuen una cinquantena de persones que havien quedat aïllades en una casa rural de la Vall d'en Bas

>Pla global per consolidar les parets de Montserrat contra les esllavissades

>Desperfectes importants al port pesquer de Llançà

>Esllavissades a Susqueda

>Tossa cerca ajuts de totes les administracions

>Blanes vol agilitzar els projectes

>El temporal malmet de nou els polèmics espigons de Sant Antoni de Calonge

>Troben al riu la Muga el cotxe del noi que va desaparèixer diumenge a Castelló

>Evacuen amb helicòpter les persones aïllades tres dies al refugi de Falgars

>Mercat setmanal

>Queixes a Olot

>Oficina de Fecsa

>L'estany de Banyoles

>Pla global a Montserrat

>Es «menja» la sorra al Maresme

>Evacuen en helicòpter mig centenar de persones aïllades a la Vall d'en Bas

>El temporal remet

>Destrosses per tota la ciutat

>Primeres cures a la platja esventrada

>Troben al riu la Muga el cotxe del noi desaparegut diumenge

>La llevantada es «menja» bona part de la sorra de les platges del Maresme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.