| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 17 de juny de 2024


diumenge, 28 de desembre de 2008
>

El pitjor temporal en molts anys deixa un rastre de devastació a la Costa Brava

La llevantada causa tres morts a la costa barcelonina

C. RIBERA ACN. Girona
De Blanes a més amunt de Cadaqués, el temporal de llevant ha deixat un rastre de destrucció evident a tota la primera línia de la Costa Brava, amb especial virulència a zones com ara Blanes, Tossa o l'Escala, però amb afectacions generalitzades a tot el litoral. A la costa barcelonina van morir tres persones endutes per la força del mar.


Els efectes del temporal eren ahir visibles a qualsevol platja del litoral gironí, amb tones de brossa i sorra acumulada sobre passejos, roques i zones portuàries. La situació va ser especialment crítica entre la tarda de divendres i ahir a la matinada, quan el temporal va castigar de valent la majoria de les zones. Blanes, Tossa, Llançà o l'Escala presentaven ahir alguns dels paisatges més desoladors, tot i que, a diferència de les comarques barcelonines, on hi va haver tres morts, a la costa gironina no es van haver de lamentar desgràcies personals greus, tret del cas de Platja d'Aro, on un cop de mar va ferir quatre persones.

Un dels efectes col·laterals del temporal és el gran nombre de curiosos que va arrossegar cap a les zones afectades. En aquest sentit, el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, va fer una crida als ciutadans perquè que no prenguin riscos. «Ja sabem que la neu i les onades són molt maques de veure i generen molta curiositat, però no fem desplaçaments que ens ocasionin perill per a nosaltres mateixos», va comentar Martinoy, que aquest dissabte va visitar l'Escala per observar de primera mà els efectes del temporal, de la mateixa manera que ho va fer el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, que va ser a Blanes.

Martinoy va destacar l'absència de danys personals greus, però va destacar que els desperfectes materials són importantíssims. «Afortunadament no hi ha molts danys personals però sí danys al patrimoni privat; per tant, s'haurà d'assessorar els afectats i ajudar-los en les seves gestions, si estan assegurats», va assenyalar el delegat del Govern a Girona. «Pel que fa al patrimoni públic, cada administració haurà d'assumir la seva part segons les seves competències», va puntualitzar.LA PREVISIÓ
Segons les previsions oficials, la llevantada, tot i que encara no es retirarà, tendeix a anar de baixa i avui no s'esperen tantes pluges com aquests dos últims dies, amb més de 100 litres per metre quadrat en algunes poblacions (vegeu gràfic). Al llarg de la jornada d'avui s'esperen pluges, si bé durant la segona meitat del dia es faran més intermitents i aïllades. Seran d'intensitat feble o localment mode-rada, i les quantitats acumulades seran poc abundants.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Una onada de nou metres

>Barca enfonsada i badada a Portbou

>Els internautes surten a navegar

>433 sortides dels bombers

>Una forta onada entra en un bar de Platja d'Aro i malfereix l'amo i tres clients

>L'embat del mar a Cadaqués.

>Desperfectes a Sant Feliu.

>La nit més llarga al port de Blanes

>El temporal respecta força Lloret

>Palamós: salten del cotxe a temps

>Destrosses greus a Llançà

>L'odissea del Super Fast Galicia

>«A l'Escala ja ho vèiem a venir»

>La mala mar provoca la mort de tres persones a Catalunya i una al País Valencià

>A muntanya, ara plou sobre nevat

>la crònica

>Aïllats a la Coromina

>Sense llum ni aigua

>Trànsit reobert a la frontera, amb dificultats de circulació per la neu acumulada

>El desastre de Tossa.

>Llevantada fatal

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.