| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 d'octubre de 2019


dissabte, 20 de desembre de 2008
>

Torres diversifica producte amb un nou celler a la DOQ Priorat

Posseeix el 10% de les vinyes de la denominació, on elabora dos vins

EVA POMARES. El Lloar
Torres, la primera empresa de vins tranquils catalana, ha consolidat la seva presència a la DOQ Priorat, on ahir va inaugurar un celler. La penedesenca va començar a elaborar vi en aquesta denominació fa tres anys, en unes instal·lacions provisionals. La nova inversió, de 3 milions, continua l'estratègia de Torres d'especialitzar-se a ampliar la gamma de vins a partir de produir en diferents denominacions d'origen. Al Lloar, elabora dos vins, amb una producció d'unes 75.000 ampolles anuals.


+ El president Miguel Torres durant la inauguració del nou celler al Lloar. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ.

La presència de Torres a la DOQ Priorat data del 1996, quan va comprar 100 hectàrees de vinyes als termes municipals del Lloar i Porrera, cosa que representa el 10% de la superfície de vinya de la denominació. No va ser fins fa tres anys que es va decidir a produir-hi vins. El 2007, va treure al mercat el primer, Salmos. És un criança amb predomini de garnatxa i carinyena, dues varietats molt tradicionals al Priorat.

Albert Puig, director de comunicació de Torres, ha explicat: «És un vi de gamma mitjana, de menys de 20 euros, que ha tingut un gran èxit comercial. Hi havia un buit de vins de la denominació en aquesta franja de preu.» Del Salmos se n'elaboraran unes 70.000 ampolles anuals. Es vendran a mitges entre el mercat estatal i l'exportació, sobretot a la Gran Bretanya, Holanda i Suècia. El segon vi que s'elabora al Lloar és Perpetual, de gamma alta. El raïm procedeix de vinyes velles d'una sola finca del mateix poble, i s'elabora amb un concepte de vi de terrer. La producció serà d'unes 5.000 ampolles anuals.DOQ RIOJA, LA PROPERA
La inversió a la DOQ Priorat forma part de l'estratègia de diversificació de producte de Torres. «El consumidor ens demana tenir a l'abast vins de diferents denominacions amb el segell de qualitat de Torres», ha assegurat Puig. L'empresa penedesenca fa anys que va apostar per sortir de la DO Penedès, i ha anat comprant vinyes arreu de Catalunya i l'Estat. Fa molt poc temps, ha aixecat cellers. Ja es poden trobar els seus vins sota les DO Conca de Barberà, Penedès, Ribera del Duero i Catalunya.

El març vinent sortirà el seu primer vi de la DOQ Rioja, un criança elaborat a La Bastida (Rioja Alabesa), on també ha construït celler propi.

El celler El Lloar és l'únic existent al poble, a part de la cooperativa. S'ha projectat amb criteris de sostenibilitat, seguint la política constructiva de Torres en les darreres inversions al Penedès.

La coberta està totalment ocupada per plaques solars. Properament s'hi farà una integració paisatgística mitjançant el folrat d'heura de les parets. NOTÍCIES RELACIONADES

>Torres inaugura celler al Priorat.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.