| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


divendres, 19 de desembre de 2008
>

Uns subcontractats diuen que els deuen diners
Diverses empreses subcontractades han denunciat al jutjat l'empresa constructora de la ciutat esportiva, Emcofa, perquè diuen que els deu gairebé un milió d'euros. La Carpintería Cecilio 2006, que ha posat tota la fusta a l'interior de la instal·lació, ha denunciat que se'ls deuen gairebé 60.000 euros, i que totes les excuses que els han donat són falses. Segons diuen, Emcofa al·lega que l'obra «està mal feta» i que «no s'han complert els terminis», fets que Carpintería Cecilio 2006 nega rotundament. L'empresa anuncia que emprendrà accions legals contra Gisa i el Consorci de l'Illa de Blanes. Més greu econòmicament parlant és el cas de Pinturas Noser, que ha ignifugat tota l'estructura del pavelló, i a la qual se li deuen 311.000 euros, més d'una tercera part de tot el pressupost. També denuncien que tenen les bastides a dins i que els impedeixen treure-les, amb la qual cosa per treballar en altres obres han de llogar-ne d'altres. L'empresa va portar el mes de juliol el cas als jutjats, i la propietària, Mari Carmen Díaz, ha denunciat fins i tot que ella i altres empreses han rebut pressions perquè signin els certificats necessaris perquè es pugui fer la recepció del pavelló. No donar els certificats d'obra és una de les mesures de força que tenen aquestes empreses per intentar cobrar. Un altre perjudicat pels impagaments és l'estructurista, a qui també deuen una xifra de més de 300.000 euros.

L'alcalde, Josep Trias, va afirmar ahir que estava «moralment» al costat dels afectats i que tothom «té dret a cobrar el treball que ha fet». Tanmateix, Trias va reiterar que l'Ajuntament de Blanes «no té responsabilitat» en aquests impagaments, i que «hi ha un gestor, que és Gisa».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.