| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 30 de novembre de 2023


dijous, 18 de desembre de 2008
>

Les paraules de Fraga causen una altra escalada verbal entre ERC i PP

Un senador popular acusa els republicans d'estar relacionats amb Terra Lliure

SERGI PICAZO. Barcelona
L'enganxada verbal d'ahir al Senat entre el republicà Miquel Bofill i el conservador Antolín Sanz va tornar a evidenciar l'enorme distància que separa Esquerra Republicana i el Partit Popular. Aquesta altra escalada verbal –iniciada amb les crítiques a Joan Tardà i el comentari de Manuel Fraga contra el nacionalisme– va viure ahir el seu penúltim capítol amb una gran picabaralla. L'enfrontament va acabar amb el senador del PP vinculant ERC amb l'organització armada Terra Lliure.Bofill va demanar ahir al president del Senat, Javier Rojo, una reprovació del senador Manuel Fraga per haver dit que calia «penjar els nacionalistes» per xifrar el seu pes. El senador gironí d'ERC va acusar l'exministre franquista de fer una apel·lació velada a la violència «contra els que som d'altres nacions» i creu que «Fraga, per la seva arrel franquista, no és digne d'asseure's en un parlament democràtic».

El president de la cambra alta, però, va obviar la demanda i va exigir al senador català que retirés les seves paraules. Fraga, que ahir era a la seva butaca, es va mantenir impassible. Tot i això, el senador del PP Antolín Sanz va agafar la paraula per dir a ERC que «no doni lliçons de democràcia al PP», i va dir: «En la història d'ERC, tots recordem el que va suposar Terra Lliure.» El president del Senat no va dir res sobre aquestes declaracions i es va limitar a criticar les paraules de Bofill.

Els dirigents d'Esquerra van tornar a denunciar ahir, arran de la picabaralla i posterior reacció del socialista Javier Rojo, que la política espanyola dóna un tracte pitjor als independentistes.

A més, en declaracions a aquest diari, Bofill va denunciar les paraules de Sanz: «ERC es va caracteritzar per cridar a la gent de Terra Lliure a abandonar la violència armada.» En tot cas, segons el senador gironí, «els que haurien de demanar perdó són ells», pel fet de tenir encara Fraga com a dirigent en actiu del partit. «Personatges implicats en alts càrrecs de la dictadura i en polítiques repressives haurien d'estar fora dels parlaments per una qüestió democràtica», va concloure.MIQUEL BOFILL
senador d'erc
«Fraga ha posat

de manifest la seva arrel franquista i que no és digne d'asseure's en un

parlament democràtic»ANTOLÍN SANZ
senador del pp
«No ens

donaran lliçons

de democràcia perquè recordem el que va suposar Terra Lliure en la història d'ERC»Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.