| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dimecres, 17 de desembre de 2008
>

Barcelonès Nord. Les consultes externes de l'hospital municipal es faran on hi ha els jutjats

L'edifici que estava projectat prop de Can Solei topa amb dificultats tècniques

SARA MUÑOZ. Badalona
L'edifici de consultes externes de l'hospital municipal de Badalona es construirà, finalment, al solar que ara ocupen els jutjats de la ciutat. L'Ajuntament de Badalona ha canviat de plans i ara ha descartat aixecar-lo al solar de Casagemes, on estava projectat i pressupostat. La gerent de Badalona Serveis Assistencials (empresa que inclou l'hospital), Maria Àngels Cabezas, ha explicat que el projecte anterior ha topat amb dificultats tècniques que aconsellen un canvi d'emplaçament. A partir del 2010 i mentre el nou edifici no es faci realitat, les consultes externes s'instal·laran en un espai provisional al carrer Sant Anastasi.


+ Les consultes externes es faran en aquest espai. Foto: S.M.

Dos anys després que l'aleshores govern de Badalona aprovés emplaçar les consultes externes de l'hospital municipal a un solar ubicat entre els carrers Méndez Núñez i Margarida Xirgu, l'administració local ha fet marxa enrere i ha decidit emplaçar aquests serveis a l'espai que ara ocupen els jutjats, al carrer Prim, un cop aquest equipament es traslladi a Can Llamas. Els motius del canvi els desgrana la gerent de Badalona Serveis Assistencials, Maria Àngels Cabezas: «En el moment de redactar el projecte executiu de l'edifici previst ens hem trobat diferents dificultats tècniques, com ara que perdien metres útils per poder garantir que l'entrada de llum fos suficient.»

Amb els inconvenients sorgits, l'Ajuntament de Badalona ha optat per buscar un altre emplaçament. El solar dels jutjats, segons Cabezas, aporta nous avantatges, com ara «l'accessibilitat i la proximitat a l'hospital». El que ara com ara no està clar és si l'actual edifici dels jutjats se salvarà (en aquest cas és més que probable que es reestructurarà tot l'interior) o si anirà a terra i en el seu lloc se n'aixecarà un de nou. «Ho hem d'acabar d'estudiar, però és obvi que serà impossible mantenir-lo tal qual, atès que els jutjats no van ser pensats per encabir un equipament sanitari», apunta la gerent del BSA.

Mentre l'habilitació del servei al carrer Prim no es fa efectiva (encara s'han de construir els jutjats nous), s'adoptaran diverses mesures per pal·liar els problemes d'espai que té l'hospital. Durant el primer semestre del 2009 començaran les obres per edificar un terç del pati interior de l'hospital, on s'ubicaran diversos despatxos professionals i part dels controls d'infermeria d'hospitalització.

Una altra mesura que es prendrà per oxigenar l'equipament consistirà a traslladar una part dels serveis a l'edifici de l'escola Escalada, al carrer Sant Anastasi, ja que el centre deixarà d'utilitzar aquest immoble a final de curs. Maria Àngels Cabezas calcula que els usuaris de l'hospital podran començar a utilitzar aquest espai a principi del 2010.

Pel que fa a la partida de 9,5 milions d'euros que la Generalitat havia compromès per pagar l'edifici de Casagemes, Cabezas ha avançat que s'està negociant amb l'administració catalana per tal que el canvi d'emplaçament no afecti la inversió acordada.

Finalment, la gerent del BSA diu que la nova proposta ha estat «ben rebuda» pels treballadors de l'hospital: «Saben que trigarem una mica més a disposar de l'espai definitiu però, a canvi, tindrem un edifici millor.» NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Un equipament que no agradava a tothom

>De serveis judicials a equipament sanitari.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.