| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 17 d'abril de 2021


dimecres, 17 de desembre de 2008
>

La Generalitat enllesteix els dos possibles traçats de la variant de les Preses amb les propostes locals

Abans de Nadal s'anunciarà l'exposició pública de les dues opcions

JORDI CASAS. La Vall d'en Bas
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té previst anunciar abans de Nadal que torna a treure a informació pública els dos traçats de la variant de les Preses amb les millores que hi han incorporat les tres administracions afectades. L'Ajuntament de les Preses defensa l'opció oest subterrània i el de la Vall d'en Bas l'opció est amb un túnel sota la serra de Marboleny. Una de les incògnites importants és si la Generalitat assumirà la demanda que la variant estigui desdoblada.Tot és mutisme. Els alcaldes de les Preses i la Vall d'en Bas, Esther Pagès i Miquel Calm, tenen un pacte de silenci inalterable, i ahir, fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques es van limitar a confirmar que, si no hi ha variacions d'última hora, en els pròxims dies es presentaran els dos traçats de la variant de les Preses que sortiran a informació pública. Serà probablement la vigília de Nadal. És una de les notícies més esperades d'aquest any a la comarca de la Garrotxa.

Les dues variants que es proposen són la del túnel de Marboleny per l'est del poble de les Preses i la subterrània per l'oest d'aquest nucli i, per tant, que ha de passar per sota de la plana agrícola de les Preses, la major part, al terme municipal de la Vall d'en Bas. Són en definitiva els dos traçats que es van sotmetre a exposició pública fa un any i mig i que incorporen les millores que han proposat els dos ajuntaments i els nous estudis ambientals i tècnics pertinents i els reclamats per les dues parts, bàsicament l'afectació de l'aqüífer de la Vall d'en Bas, que abasta l'àrea d'Olot i la dels espais dels Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Una de les grans incògnites és si els traçats que sortiran a informació pública seran desdoblats. En el cas de la variant d'Olot, que juntament amb la de les Preses acaba l'eix de Bracons, en un principi, la Generalitat l'havia dissenyada amb un sol carril per cada sentit de circulació i, posteriorment, va atendre la petició de l'Ajuntament i l'està projectant desdoblada.

Després de la informació pública, s'escollirà l'opció definitiva. NOTÍCIES RELACIONADES

>Una polèmica amb mobilitzacions

>Les obres de l'N-II entre Sils i Maçanet estaran aturades com a mínim un any més

>El desdoblament de la C-260 es vol fer per Vilatenim i s'hauran d'enderrocar nou cases

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.