| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


dimecres, 17 de desembre de 2008
>

Les obres de l'N-II entre Sils i Maçanet estaran aturades com a mínim un any més

Foment haurà de tornar a adjudicar l'obra, que s'ha encarit substancialment

JORDI COLOMER. Girona
Les obres de l'N-II en el tram entre Sils i Maçanet, que es van aturar a principi d'octubre, estaran parades com a mínim un any més, segons va reconèixer ahir el subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets. Les obres de desdoblament estan aturades perquè el pressupost s'ha encarit moltíssim i l'empresa adjudicatària no està disposada a assumir-lo. Ara, va afirmar el subdelegat, caldrà rescindir el contracte i tornar a iniciar tot el procés per adjudicar l'obra un altre cop.


 Foto: MANEL LLADÓ

+ Cotxes circulant per l'N-II, en el tram on les obres estan aturades. Foto: MANEL LLADÓ

«Anant molt bé l'obra es podrà licitar entre l'octubre i el novembre de l'any vinent», va reconèixer el subdelegat del govern espanyol. Francisco-Busquets va informar que «primer s'ha de fer la rescissió» amb Copcisa, l'actual adjudicatària, i que des del Ministeri de Foment s'assegura que «s'intentarà que s'adjudiqui l'any vinent». No obstant això, el subdelegat va reiterar que això serà així si les coses anaven al màxim de bé possible.

Francisco-Busquets va explicar que el motiu de la paralització és una desviació pressupostària important, però va treure pes a l'increment que han comportat les demandes dels ajuntaments afectats. Pel subdelegat, les desviacions més importants han estat causades per la petició de l'Agència Catalana de l'Aigua de fer uns ponts més alts, i també perquè finalment l'enllaç amb l'autopista «s'ha de fer diferent» de com s'havia projectat. Francisco-Busquets va reconèixer també que les obres «no s'han ni començat» i que de seguida hi va haver problemes entre les dues empreses adjudicatàries, Copcisa i Marcor Ebro, que havien de conformar una unió temporal d'empreses (UTE). Finalment Copcisa es va quedar sola, i un cop va conèixer la desviació pressupostària, de més del 20% sobre els 23,3 milions d'euros inicials, es va negar a assumir-la. Vista la situació, Foment ha decidit, doncs, rescindir el contracte i tornar a adjudicar l'obra, però amb el pressupost correcte.

Els alcaldes de Sils, Vidreres i Maçanet, els municipis afectats per aquest tram, havien demanat, un cop van saber que s'aturaven les obres, que aquestes es reprenguessin com més aviat millor. Les seves demandes, però, no seran satisfetes, i aquest tram de l'N-II ja acumularà, com a mínim, un any de retard. El desdoblament de l'N-II s'està fent més llarg que un dia sense pa, i per construir els vuit quilòmetres del tram entre Fornells i Caldes, l'únic que està fet, es va trigar quatre anys i s'hi van invertir gairebé 50 milions d'euros. Tot plegat va causar tant de malestar que els alcaldes convergents de Fornells i Riudellots de la Selva no van assistir a la inauguració, encapçalada per la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. L'alcalde de Caldes, Joan Colomer (PIC), sí que hi va anar, però per expressar personalment a la ministra la seva indignació pel retard i les molèsties de les obres.EL TRAM CALDES-SILS
Francesc Francisco-Busquets, va informar també que des del Ministeri de Foment li han comunicat que les obres del tram de l'N-II entre Caldes i Sils van bé, i que aquest estarà acabat a final de l'any vinent o com a molt tard a principi del 2010. En aquest tram no hi ha els problemes que s'han produït en el que ve immediatament després en direcció a Tordera. Tot i així, de moments'aprecia que l'actuació en aquest tram de la carretera està encara molt lluny d'arribar al final.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El tram Caldes-Sils va bé

>El desdoblament de la C-260 es vol fer per Vilatenim i s'hauran d'enderrocar nou cases

>Els veïns ho veuen diferent de fa vint anys

>La Generalitat enllesteix els dos possibles traçats de la variant de les Preses amb les propostes locals

>Una polèmica amb mobilitzacions

>Les obres de l'N-II entre Sils i Maçanet, aturades com a mínim un any més

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.