| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 18 d'agost de 2019


dissabte, 13 de desembre de 2008
>

La vaga dels treballadors de Catalunya Neta deixa sense neteja diversos instituts

Alguns centres ja han contractat altres empreses

ALBERT VILAR. Girona
Diversos instituts d'ensenyament secundari de la demarcació de Girona s'han vist obligats a buscar o contractar noves empreses de neteja en vista del fet que la que feia el servei, Catalunya Neta, no ho cobreix des d'aquest desembre per culpa de la vaga dels seus treballadors per exigir a l'empresa que els pagui els mesos que fa que no cobren.


+ Un moment de la concentració de dijous. / Foto: J. SABATER

L'institut Narcís Xifra de Girona, que és el més important que cobria Catalunya Neta, va rescindir el contracte del servei aquest desembre després de veure que des del dia 9 no es feia. «I ara estem buscant una nova empresa», va dir el director, Joaquim Bosch, que va dir que mentrestant es va fent la neteja de «coses puntuals».

Qui sí que ja té contractada una nova empresa és l'institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols. El canvi d'empresa es va fer efectiu aquest mes, i acceptant la condició del centre educatiu que es concretava a mantenir les tres treballadores, en vista de, segons fonts del centre educatiu, la «fallida» de Catalunya Neta. «Estem amb les mateixes condicions i conservant l'antiguitat», va dir ahir amb satisfacció una de les treballadores a aquest diari.

I segons ens va explicar Bosch, la mateixa empresa de neteja, que té la seu a Cassà de la Selva, també feia el servei als centres de secundària Sant Feliu de Sant Feliu de Guíxols, Ridaura de Platja d'Aro i el de Celrà. Durant el dia d'ahir no va ser possible contactar amb els esmentats centres per conèixer la situació real del servei de neteja. Com tampoc va ser possible contactar amb el director dels serveis territorials d'Educació de la Generalitat a Girona, Andreu Otero, ni el gerent de Catalunya Neta, Joaquim Jurado.

Mentrestant, una quarantena de treballadors de l'empresa es van manifestar dijous a Girona per exigir a la direcció que els pagui el que els deu, que són entre una i tres mensualitats. I van acabar presentant una denúncia contra l'empresa a Treball després de no personar-se a buscar una solució amb la mediació de la Generalitat de Catalunya. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maragall contradiu Otero i nega l'evidència que la crisi ha frenat inversions en Educació

>La vaga a l'empresa Catalunya Neta deixa instituts bruts

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.