| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 de setembre de 2021


divendres, 12 de desembre de 2008
>

La Cambra de Tortosa acomiada el centenari amb la visita dels prínceps

José Luis Mora reivindica la creació de la vegueria de l'Ebre, l'ampliació de l'ens cameral i la navegació fluvial

L. MORESO G. MORENO. Tortosa
Felip de Borbó i Letícia Ortiz van visitar ahir Tortosa per presidir la cloenda del centenari de la Cambra de Comerç, que va organitzar un dinar amb 300 convidats. Gairebé la mateixa quantitat de persones van aplegar-se, una hora abans, per saludar els prínceps d'Astúries i Girona a la plaça de l'Ajuntament, on va tenir lloc una recepció institucional a què no van assistir els regidors d'ERC i ICV. El príncep va reconèixer en el seu parlament el paper de la Cambra de Comerç com a motor de l'economia de les Terres de l'Ebre. Per la seua banda, el president de l'ens cameral, José Luis Mora, va aprofitar la presència dels prínceps per reclamar la creació de la vegueria de l'Ebre, l'ampliació de la Cambra a la Ribera i la Terra Alta i l'impuls a la navegació fluvial.
+ El príncep saludant la gent. Al costat a l'acte de la Cambra i a sota la gent esperant la seua arribada. Foto: EFE G. MORENO.
Els prínceps d'Astúries van arribar a l'Ajuntament de Tortosa amb una vintena de minuts de retard sobre l'hora prevista. Felip de Borbó i Letícia Ortiz, que prèviament havien aterrat a l'aeroport de Reus, van ser rebuts per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Després de saludar la gent que va aplegar-se a la plaça d'Espanya, que com la resta del centre de Tortosa estava blindada amb desenes d'agents dels diferents cossos de seguretat, els prínceps van entrar al consistori, on s'havia preparat una recepció oficial. Els regidors d'ERC i ICV no van assistir-hi, ni tampoc el delegat de la Generalitat, el republicà Lluís Salvadó (tot i que després sí que va compartir taula amb els prínceps al dinar de la Cambra); però sí la resta de membres de la corporació, el bisbe Xavier Salinas, la subdelegada Teresa Pallarès i el president de la Diputació, Josep Poblet, així com els exalcaldes Vicent Beguer i Marià Curto. Després de la salutació, els prínceps van signar al Llibre d'Honor de la Ciutat. Bel va obsequiar Felip de Borbó amb una reproducció dels gegants cristians de Tortosa, Rufo i Rubí, mentre que Letícia Ortiz va rebre una insígnia de l'Ordre de l'Atxa, que ja portaven les dones tortosines al segle XVI com a reconeixement del seu valor durant un setge musulmà, en època de Ramon Berenguer IV. En sortir de l'ajuntament, els prínceps d'Astúries van tornar a saludar molt de prop les desenes de persones que hi havia a la plaça, i van tornar a trencar el protocol. En canvi, la policia no va deixar prendre imatges als fotògrafs des de la font central de la plaça d'Espanya. També van ser fortes les mesures de seguretat per accedir a la masia Racó de Mig Camí, al restaurant Julivert, on unes 300 persones van assistir a l'acte de cloenda de la celebració del centenari de la Cambra de Comerç. Els prínceps van entregar els diplomes als alumnes de l'Escola de Negocis de l'Ebre i van reconèixer una dotzena d'empreses que són quarta generació d'una mateixa activitat. Mel Múria, Ganados y Carnes Martí, Estació de Servei Quatre Camins, Farmàcia Gamundi, Forn Carlos Ripollès, Mora Botigues de Moda, Impremta Querol, Aceites Escoda, Cal Murciano, Pastisseria Raga, Reverté CB i Villa Retiro van ser les empreses guardonades. El president de la Cambra de Comerç va aprofitar la presència dels prínceps i del delegat del govern a Catalunya per reclamar una vegada més la creació de la vegueria de l'Ebre, l'ampliació de l'àmbit cameral a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre i la navegació fluvial.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Joves retinguts i algunes banderes republicanes

>La Tortosa més monàrquica surt a rebre els prínceps.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.