| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 de desembre de 2018


divendres, 12 de desembre de 2008
>

L'edifici que va sortir del no-res

La inclusió d'un edifici de serveis que no estava en el projecte del TAV a Sant Andreu irrita els veïns

ANNA BALLBONA. Barcelona
Ni en les comissions de treball ni en els grups de participació sobre el tren d'alta velocitat. Va ser en una assemblea informativa, abans-d'ahir, on els veïns es van assabentar d'improvís de la inclusió d'un edifici de serveis a Sant Andreu, que no figurava inicialment en el projecte de transformació urbanística del TAV. I no es tracta, precisament, d'un edifici que hagi de passar desapercebut, com a mínim per les seves dimensions. Segons la informació que van rebre els veïns, l'edifici farà 5 metres d'alçada i uns 50 d'ample i els retallarà camp de visió respecte del futur parc que cobrirà les vies, que també quedarà una mica retallat.


+ La passera sobre les vies que des de fa unes setmanes té l'accés barrat. / Foto: GABRIEL MASSANA

L'edifici que ha sembrat la discòrdia entre els veïns ha d'aplegar tota una sèrie de serveis tècnics relacionats amb el túnel del TAV. Fins ara ningú n'havia dit res. Entitats com ara l'Associació de Veïns de Sant Andreu en van tenir notícia per primer cop en l'assemblea informativa que es va fer abans-d'ahir, quan Jordi Baltà, gerent del Consorci Barcelon-Sagrera Alta Velocitat, els va explicar que les necessitats tècniques motivaven la construcció d'aquest edifici i que es fes en aquest punt.

En les diferents comissions de participació amb presència de les entitats veïnals de la zona, aquesta qüestió no havia aparegut. Segons denuncia un portaveu de l'Associació de Veïns de Sant Andreu, «de cop i volta ha aparegut aquest edifici, com un bolet, que tindrà un impacte excessiu». D'aquí la irritació dels veïns, que s'afegeix al fet que no veuen de bon ull l'emplaçament triat per instal·lar aquest edifici: les seves dimensions seran semblants a les dels pisos del carrer Soldevila, que passaran a tenir «una barrera» que els separarà del futur parc que ha de cobrir les vies del tren, l'actual triangle ferroviari, un cop passi a ser subterrani.

Malgrat les promeses municipals que l'edifici de serveis s'integrarà de la millor manera possible en el seu entorn, als veïns no els fa gens de gràcia que de cop i volta se'ls plantifiqui just al davant del seu pis «un edifici simètric» respecte del seu.

En la propera reunió del grup de treball participatiu dedicat a infraestructures i obres, l'Associació de Veïns de Sant Andreu pensa posar sobre la taula la qüestió d'aquest edifici: per saber quins són els arguments a partir dels quals s'ha triat aquesta ubicació i també per saber si seria possible trobar-ne una altra.ACTE REIVINDICATIU
Precisament per demà nou associacions de veïns, afectades pel pas del TAV i pertanyents als districtes de Sant Andreu i Sant Martí, han convocat un acte reivindicatiu. Al pont del Treball Digne, hi faran una exposició informativa, per fer arribar als veïns les millores que defensen conjuntament que han d'incorporar els plans urbanístics vinculats al TAV. Així, reiteraran una vegada més les seves demandes perquè s'incloguin més equipaments, espais verds i habitatges protegits en aquests plans urbanístics, perquè es cobreixen una sèrie de mancances que arrosseguen aquests barris.

A banda de les denúncies constants que han fet diferents associacions de veïns sobre les mancances que veuen en els plans urbanístics del TAV, diverses d'aquests entitats s'han queixat repetidament del poc cas que els han fet l'Ajuntament i el gestor ferroviari Adif en els processos participatius oberts. Per això, farts de denunciar una densitat d'edificació que en alguns casos jutgen excessiva, la notícia d'aquest nou edifici de caràcter tècnic no ha caigut gens bé entre els veïns. NOTÍCIES RELACIONADES

>Inseguretat al voltant de les vies

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.