| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 4 d'octubre de 2022


dimecres, 10 de desembre de 2008
>

La URV divulgarà les obres de pensament científic i humanístic que edita Obrador EdèndumCARINA FILELLA. Tarragona

La Universitat Rovira i Virgili (URV) divulgarà en l'àmbit universitari, i a través del segell de Publicacions URV, les obres sobre cultura humanística i científica que publica Obrador Edèndum, una editorial d'estructura artesanal especialitzada en l'assaig filosòfic i teològic, en pensament científic i en literatura d'idees. Entre les seves col·leccions, per exemple, destaca la que aplega traduccions de les obres llatines de Ramon Llull.

Per dur a terme aquesta tasca de difusió, la URV ha establert una col·laboració amb la Fundació Quer Alt, que aixopluga aquesta editorial amb seu a Santa Coloma de Queralt i que té com un dels principals objectius «promoure la cultura catalana, especialment l'edició d'obres clàssiques que no tindrien una sortida comercial fàcil», segons Josep Batalla, director de l'editorial. En el marc d'aquest acord, la universitat oferirà «suport institucional i tècnic» a Obrador Edèndum, de la mateixa manera que també col·laborarà en la catalogació de la biblioteca de la fundació. La intenció, segons Marcel Otín, assessor literari de l'editorial, és que els llibres publicats puguin pertànyer al que n'anomenen l'«alta divulgació»: «Busquem un públic que creiem que existeix: el públic culte, de formació universitària, que vol ampliar coneixements i que té inquietuds culturals més enllà de la seva feina.» Ara per ara Obrador Edèndum té quatre col·leccions, que dedica a la ciència, la filosofia, la literatura i la medievalística. Maria Bargalló, vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària de la URV, va destacar de l'editorial Obrador Edèndum la seva originalitat i aquesta seva «filosofia singular».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.