| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


dimarts, 9 de desembre de 2008
>

Maresme. El Maresme busca a corre-cuita en què invertir els 73 milions oferts per Zapatero

La majoria dels municipis encara han de resoldre quins projectes presenten al fons creat per l'Estat

EL PUNT. Mataró
El pla impulsat pel govern de Rodríguez Zapatero per pal·liar la crisi econòmica i impulsar que els ajuntaments generin obra pública ha provocat, després de l'alegria inicial, força maldecaps als municipis del Maresme. La majoria encara es troben en plena discussió per escollir els projectes que s'adaptin a uns requisits molt específics, i el temps se'ls acaba. Abans del 20 de gener han d'haver presentat les propostes si volen aconseguir les partides necessàries per dur-los a terme. A la comarca –amb un cens l'1 de gener del 2007 de 414.081 habitants–, li corresponen 73.292.337 milions del fons de 8.000 anunciat per l'Estat.


+ La urbanització de la riera Gavarra és el projecte que presenta Canet al fons de l'Estat. Foto: T.M.

Curiosament, els ajuntaments que encara no han fet els deures i no han tancat el pressupost pel 2009 ho tenen millor. Un cop aprovats els comptes, cap dels projectes inclosos poden quedar beneficiats per aquest fons puntual i excepcional anunciat per l'Estat. Aquest és el cas, entre molts d'altres, de Mataró, que està estudiant a fons el reial decret en què s'inclou el pla econòmic per aclarir alguns conceptes i intentar incloure algunes inversions de l'any que ve ja previstes en el pressupost. En cas que es confirmi la negativa, també guarda d'altres projectes en espera de finançament, com ara la zona esportiva de davant l'hospital de Mataró, que ara per ara queda pendent en espera de finançament.RECERCA DE CONSENS
Altres municipis grans del Maresme, com ara Premià de Mar, Pineda de Mar, Calella i Vilassar es troben en plena discussió de com aprofitar, amb el màxim benefici possible, l'oportunitat que els dóna el govern de Rodríguez Zapatero. Fins i tot, en casos com el del Masnou, on el govern està en minoria, es busca el consens amb la resta de partits de l'oposició. Les reunions es multipliquen perquè el termini per presentar la documentació acaba el 20 de gener i, amb les festes de Nadal pel mig, s'exigeix una resposta ràpida. Alguns ajuntaments, però, han pogut treure del calaix projectes que havien quedat aparcats. Arenys de Mar, per exemple, aposta per la reforma del vestidor del poliesportiu municipal i també per la millora de la segona fase de la platja Cassà. Canet també ho té clar: els diners que arribin de Madrid aniran directament a la urbanització de la riera Gavarra. Argentona considera que la reforma del carrer Gran seria, sens dubte, una bona inversió i Premià de Dalt destinarà els diners a la urbanització de la carretera d'enllaç, la segona fase de la millora al barri de la Floresta i dels accessos del barri de Santa Anna, i la il·luminació de la carretera dels Sis Pobles.

Per la seva banda, Alella pensa en l'adequació i la urbanització del tram superior del passeig de la Riera i Dosrius repartirà la partida entre el nucli antic, Canyamars i Can Massuet.

En el cas de Malgrat, ha jugat a favor seu el factor temps. L'anunci de la injecció econòmica de l'Estat va arribar poc abans de l'aprovació del pressupost, fet que va facilitar treure dels comptes municipals la construcció del nou camp de futbol per derivar-la cap a Madrid. (Aquesta informació ha estat elaborada per Lluís Arcal, Adela Genís, Teresa Márquez i Lluís Martínez).

Alella - 1.592.646

Arenys de Mar - 2.507.028

Arenys de Munt - 1.381.389

Argentona - 2.018.154

Cabrils - 1.185.546

Calella - 3.192.018

Canet de Mar - 2.333.073

El Masnou - 3.882.495

Malgrat de Mar - 3.154.494

Mataró - 21.069.195

Palafolls - 1.426.797

Pineda de Mar - 4.525.536

Premià de Dalt - 1.732.476

Premià de Mar - 4.883.430

Sant Andreu de Llavaneres - 1.724.865

Tordera - 2.481.009

Vilassar de Dalt - 1.500.252

Vilassar de Mar - 3.372.204


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El Maresme busca amb urgència projectes perquè els pagui l'Estat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.