| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 d'agost de 2018


dilluns, 8 de desembre de 2008
>

Denuncien a fiscalia que una part dels terrenys de la Torre Malaia haurien de ser per a equipaments

Els veïns eleven a la justícia suposades noves irregularitats lligades al projecte

F. ESPIGA. Barcelona
Els veïns del passeig de Sant Antoni que han denunciat les presumptes irregularitats que envolten la construcció d'un bloc d'onze pisos a la zona, conegut com la Torre Malaia, no defalleixen en l'intent de paralitzar l'obra. Per això han decidit acudir de nou a fiscalia per aportar noves proves que suposadament demostrarien que el projecte vulnera la normativa. I l'acusació que formulen no és menor: concretament, que l'immoble s'està aixecant en uns terrenys destinats a equipaments.


+ Una vista de l'estat de les obres de l'edifici. Foto: ANDREU PUIG

El seu aspecte ja és imponent. Les obres de construcció de l'edifici, situat al passeig de Sant Antoni, ja estan molt avançades, fins al punt que ja s'intueix nítidament l'impacte visual que tindrà la construcció sobre la silueta urbana del barri de Sants de Barcelona. Però mentre la construcció progressa, el rerefons judicial que ha envoltat el projecte adquireix noves complexitats. Cal esmentar que, a hores d'ara, un grup de veïns de la zona ja han presentat un contenciós administratiu i han acudit a la fiscalia per denunciar diverses suposades irregularitats en la tramitació de l'obra. Les més greus són l'alteració en la documentació administrativa de la numeració de diverses finques del carrer de Riego afectades per l'actuació, o l'ombrívol procés que s'ha seguit perquè uns terrenys que eren propietat de Foment i de domini públic hagin acabat passant a les mans de la immobiliària que construeix l'immoble.

Doncs bé, si l'argument de la pel·lícula no era prou distret, ara s'hi afegeixen nous capítols que eleven el grau d'intriga. Els mateixos veïns han ampliat la denúncia que al seu dia van elevar al ministeri públic, aportant noves sospites d'irregularitat. La primera, i més sorprenent, és que una de les parcel·les –no totes– del carrer d'Eusebi Planas i del carrer de Riego on s'estan fent les obres està destinada a ús d'equipament cultural segons un pla especial de reforma interior (PERI) de la plaça de Sants que va ser aprovat al desembre del 1979. Fonts de l'àrea d'Urbanisme han comentat que aquest pla continua vigent, tot i que posteriorment s'ha modificat el planejament d'algunes parcel·les que no han especificat. Sobre això els veïns sostenen que aquests canvis –que corresponen a un nou PERI aprovat el 1991– no van arribar a afectar la parcel·la qualificada com a equipament, ja que aquests retocs van afectar, bàsicament, els vials del passeig.

Per si no n'hi hagués prou amb tot plegat, la nova demanda remarca que el PERI del 1979 reconeixia que els terrenys on s'està construint la Torre Malaia eren propietat del Ministeri de Foment, un detall que referma les sospites veïnals de l'existència de suposades anomalies en el complex procés mitjançant el qual la immobiliària va adquirir els solars. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un hotel proper també afectat

>Denuncien a la fiscalia que una part dels terrenys de la Torre Malaia haurien de ser per a equipaments

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.