| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


diumenge, 7 de desembre de 2008
>

Recullen en un llibre epistolar les vivències africanes de Josep Frigola

«Tota una vida per Àfrica» inclou cartes escrites entre el 1965 i el 2006

LAURA PORTAL. Girona
El missioner Josep Frigola va escriure centenars de cartes i altres textos durant el temps que va estar a les missions a l'Àfrica occidental, entre el 1965 i el 2006. D'aquests, n'ha sortit ara un recull en forma de llibre titulat Tota una vida per Àfrica, que edita Cossetània dins la col·lecció El Tinter amb el suport de la Diputació.+ El llibre inclou moltes imatges de la vida quotidiana de Josep Frigola a l'Àfrica.

El missioner comença aquest recull de textos i cartes tres mesos després d'haver arribat a Burkina Faso, l'octubre del 1965, i acaba el 2006, amb unes reflexions des de Niamey, la capital del Níger, sobre com combatre la pobresa amb la solidaritat. Durant aquests més de quaranta anys Frigola va passar per aquests dos països de l'Àfrica occidental i va anar resseguint la seva vida en el continent a través de les seves vivències, compartides sovint en forma de carta a amics i familiars o com a crònica en alguns diaris o fulls dominicals gironins. Tota una vida per Àfrica està editat per Cossetània dins la col·lecció d'El Tinter i ha tingut el suport de la Diputació de Girona i de la parròquia de Sant Martí de Palafrugell. La Diputació hi ha col·laborat amb la voluntat de donar suport a la promoció dels treballs d'escriptors gironins i també per donar cobertura a accions que fomentin la cooperació al desenvolupament. El llibre està dividit en dotze capítols i inclou un pòrtic del bisbe emèrit de Girona, Jaume Camprodon, i amb un pròleg del periodista Josep M. Ureta.

Frigola va néixer a Ventalló el 1941. El 1951 va entrar al seminari de Girona, on va estudiar humanitats, filosofia i teologia. El 1962 se'n va anar a l'Estat francès amb els Missioners d'Àfrica per acabar els estudis i el 1965 va ser ordenat capellà i va marxar a l'Àfrica. El setembre del 2003 va ser nomenat conseller pedagog del programa d'educació de base en l'organisme coordinador de l'acció social de l'Església Catòlica.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.