| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 22 d'agost de 2019


dissabte, 6 de desembre de 2008
>

El comerç català preveu un descens de les vendes d'un 5% per aquest Nadal

Avui és el primer dia festiu d'obertura autoritzada d'aquesta campanya i es preveu que la majoria de botigues obrin

IMMA BOSCH.
El comerç català té esperances que la campanya de Nadal sigui «millor del que s'esperaven fins ara» i tenir només un descens del volum de vendes d'un 5% en relació amb la campanya de l'any passat. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, atribueix la baixada d'ingressos a la crisi i al fet que molts comerços ja estan oferint els seus productes amb rebaixes d'entre un 20 i un 30% per l'excés d'estoc. En aquest sentit s'ha pronunciat la Federación de Usuarios y Consumidores Independientes (FUCI), que quantifica en 814 euros la despesa mitjana per persona aquest Nadal, un 6% menys en relació amb la de l'any passat. Avui és el primer festiu d'obertura autoritzada de la campanya comercial de Nadal.


+ L'anunci del Ministeri d'Indústria que va començar ahir per promocionar la TDT.

Fraile va comentar que el sector «estaria content si el descens de les vendes fos de prop del 5% respecte a l'any passat». Fraile pensa que la campanya serà «millor del que ens podíem imaginar», perquè tot i que es parla de crisi, el «85% dels consumidors tenen el mateix poder adquisitiu que fa sis mesos» i fins ara han tingut una actitud majoritàriament psicològica.

Des del gener, segons Fraile, el sector ha tingut un descens de les vendes d'entre el 10 i el 15% en relació amb l'any passat. En termes generals, el secretari de la CCC espera que aquest Nadal es recuperin les vendes, malgrat que «és difícil que els ingressos siguin com els de l'any passat», perquè ara ja hi ha descomptes d'entre el 20 i el 30% en moltes botigues perquè «hi ha més producte», tot i que preveient la crisi el «comerciant ja va comprar menys que l'any passat».

En aquest sentit es pronuncia la FUCI, que diu que la despesa mitjana per persona aquest Nadal a l'Estat espanyol serà de 814 euros, segons una enquesta que ha fet a 5.000 persones. Segons el sondeig, la crisi econòmica farà que les famílies redueixin la despesa, sobretot en regals i oci, però mantindran la despesa en alimentació i loteria.

Per comunitats autònomes, Madrid, València, el País Basc i Catalunya encapçalen la despesa, amb prop de 900 euros per persona, mentre que les Canàries i Galícia són a l'extrem oposat. La compra d'aliments serà la partida que més despesa suposarà, amb una mitjana de 245 euros; Catalunya serà on es farà el desemborsament més gran i Extremadura, on es gastarà menys. Les joguines i els regals també representen una important despesa. A València la despesa arribarà als 250 euros, molt per sobre dels 210 que tenen previst gastar a les Canàries. Pel que fa a la loteria, entre el sorteig de Nadal i el del Nen es compraran quasi set dècims per persona.

El calendari comercial de la campanya de Nadal preveu que avui és el primer festiu d'obertura autoritzada. També es podrà obrir els diumenges 14 i 21 de desembre i 4 de gener. Fraile pensa que avui l'obertura de botigues serà generalitzada, perquè és dissabte i perquè fins ara s'ha venut poc. NOTÍCIES RELACIONADES

>Del conill a la TDT

>Canvis d'hàbits?

>El comerç català preveu que «només» perdrà un 5% de vendes per Nadal

>El nombre de vendes caurà un 5% aquest Nadal.

>Els comerciants preveuen un descens de les vendes d'un 5% aquest Nadal

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.