| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 19 d'abril de 2021


divendres, 5 de desembre de 2008
>

Una conferència de Rosa Díez a l'Ateneu Barcelonès genera malestar entre els socisEMILI BELLA. Barcelona

La conferència que ahir va pronunciar la presidenta d'Unión, Progreso y Democracia, Rosa Díez, a la seu de l'Ateneu Barcelonès ha generat un cert malestar entre una part dels socis de l'entitat, que acusen la junta de «manca de sensibilitat i de sentit comú» atesa la ideologia política de la conferenciant, molt allunyada del catalanisme. Els socis molestos, que han adreçat una carta a la direcció per expressar la disconformitat, sostenen que Díez té moltes altres tribunes on acudir i recorden que els estatuts de l'Ateneu advoquen per preservar la cultura i la llengua catalanes. «Rosa Díez no té cap presència al Parlament de Catalunya», recorden les fonts consultades. «Pensaven que no hi hauria reacció», conclouen. La junta actual –al poder des del novembre del 2007– està presidida per Oriol Bohigas, amb Ferran Mascarell com a vicepresident. En una ocasió anterior es va plantejar la possibilitat de cedir la sala d'actes a Ciutadans, però l'aleshores vicepresident de l'entitat, Albert Balcells, s'hi va oposar.

Durant la intervenció d'ahir, que no va ser boicotejada, Díez va denunciar que l'Estatut català «obre el camí cap a una Espanya confederal», un model que és possible, al seu parer, «si es decideix entre tots els espanyols». L'exeurodiputada del PSOE va qualificar de «despropòsit» els estatuts que es desenvolupen actualment perquè estableixen un model de relació bilateral.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.