| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 d'octubre de 2020


dimecres, 3 de desembre de 2008
>

El turisme de negocis tremola

La crisi plana sobre els proveïdors catalans a la fira EIBTM

MIQUEL A. LUQUE. L'Hospitalet de Llobregat
El turisme de negocis a Barcelona també es ressent a causa de la crisi. No hi ha xifres d'aquesta caiguda o almenys no es volen fer públiques. Però l'ombra de la crisi va planar ahir a la fira de referència en el sector de les convencions, negocis i incentius, l'EIBTM (European Incentive, Business, Travel and Meetings), que va obrir a la fira de Gran Via de l'Hospitalet.


+ Els visitants a l'EIBTM, ahir, provant un nou producte en un dels expositors. Foto: ORIOL DURAN

Més que els congressos, que s'organitzen amb anys d'antelació, les empreses estan reduint les convencions i els viatges d'incentius a Barcelona. La majoria de les companyies estan retallant dels seus pressupostos les despeses en màrqueting i esdeveniments. «No queda bé fer aquest tipus de despeses en temps de crisi», explicava un dels expositors. El cert és que Barcelona Convention Bureau (BCB) ha detectat una reducció en el volum de les sol·licituds de convencions i incentius, que ara arriben més espaiades en el temps. La cap de màrqueting de BCB, Mercedes García, assegura que, en vista d'aquestes perspectives, la solució és «continuar la promoció prevista». Tot i això, admet que aquest sector depèn de les empreses. Barcelona, però, continua sent un referent mundial en el sector, ja que està situada en la cinquena posició del l'International Congress and Convention Association (ICCA).

Els hotels de Barcelona estan notant com assisteixen menys persones a les convencions i es redueix la participació en esdeveniments. «Si abans anaven a tres esdeveniments, ara potser només van a un», asseguraven fonts hoteleres. Una altra conseqüència són les reserves. Abans es confirmava l'assistència amb un any d'antelació. «Ara s'espera fins a l'últim mes per veure com reacciona el mercat i el pressupost que es té», van indicar.

Malgrat això, el sector és conscient que el pitjor encara ha d'arribar. Durant el primer semestre de l'any que ve «encara es notarà molt més», van afirmar des de Turisme de Catalunya. La directora de Girona Convention Bureau, Cristina Bubé, però, es va mostrar «optimista», ja que espera captar nous clients gràcies a la proximitat amb Barcelona i l'ambient més «relaxat» de la Costa Brava-Girona.ARTS 41
Per fer front a la baixada del nombre de turistes de negocis, l'hotel Arts ha presentat a l'EIBTM un nou espai per celebrar esdeveniments i congressos de més de 1.000 metres quadrats, que té capacitat per a 200 persones. Estarà situat a les plantes 40 i 41 del gratacels, a més de 150 metres d'altura. Segons la directora de l'hotel, Rivero Delgado, és una «aposta per donar valor afegit» i mantenir el volum del turisme de negocis que es redueix per culpa de la crisi.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.