| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de juny de 2024


dimarts, 2 de desembre de 2008
>

L'alcalde del Pinell confirma que l'abocador de residus metropolitans queda «en suspens»G. MORENO. El Pinell de Brai

L'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí (CiU), va confirmar ahir la seua decisió de deixar «en suspens» el conveni que havien signat l'Ajuntament i la unió temporal d'empreses que volien restaurar una argilera de la població amb les bales del rebuig dels ecoparcs metropolitans de Barcelona. «Per part nostra, de moment està suspès», va voler reiterar Martí, en la línia del que ja va publicar dissabte Diari de Tarragona. Així, l'alcalde del Pinell de Brai va prendre la decisió després d'una conversa, divendres al vespre, amb Pàndols SA, Suministros de Arcillas SA i Puigfel SA, les tres empreses que projectaven convertir l'argilera en un abocador controlat dels residus metropolitans. De fet, El Punt ja havia informat que ni l'Agència de Residus de Catalunya, ni els serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge a les Terres de l'Ebre, ni l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient tenien constància del conveni signat entre el Pinell de Brai i la unió temporal d'empreses. En aquest sentit, el delegat de Medi Ambient, Víctor Gimeno, havia explicat que al Pinell de Brai només hi havia el projecte de restaurar les mines d'argila amb residus de la construcció de la Terra Alta, un abocador que havia de ser compatible amb un altre projecte semblant a Gandesa, de caràcter privat.

D'altra banda, el portaveu de Progrés Municipal (PM) del Pinell, Lluís Melich, va dir que l'oposició encara no tenia cap notificació oficial, ahir, que hagués quedat suspès el conveni aprovat al ple extraordinari de dimecres passat. «Sembla que amb el conveni volien córrer i avançar-se a la nova situació, ja que nosaltres ens vam posar en contacte amb Medi Ambient i ara s'aplicaran criteris més estrictes de proximitat en la gestió dels residus», va assenyalar.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.