| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 24 de juny de 2024


dissabte, 29 de novembre de 2008
>

El Gepec emprendrà accions legals per evitar l'arribada de residus metropolitans al PinellG. MORENO. El Pinell de Brai

El grup ecologista Gepec va anunciar ahir que donaran suport a l'oposició veïnal contra el projecte que preveu omplir el forat de l'argilera del Pinell de Brai amb residus empaquetats dels ecoparcs de l'àrea metropolitana de Barcelona. «Emprendrem les accions legals que considerem oportunes per aturar l'abocador del Pinell», va remarcar el Gepec a través d'un comunicat, només dos dies després que l'Ajuntament aprovés un conveni amb la unió temporal d'empreses formada per Pàndols SA, Suministros de Arcillas SA i Puigfel SA. «Estem segurs que la majoria dels veïns del Pinell no volen aquest macroabocador, i que els que encara no han estat informats dels greuges mediambientals de les bales d'ecoparc aviat s'adonaran que una instal·lació com aquesta pot portar més perjudicis que beneficis al municipi», afirmen els ecologistes. El Gepec assegura que caldria convèncer l'Agència de Residus de Catalunya que fer un abocador de bales d'ecoparc al Pinell de Brai no és la millor opció, a canvi d'acceptar un «abocador de terres i runes de petites dimensions».

En aquest sentit, el comunicat del Gepec lamenta que la gerent de l'Agència de Residus, Genoveva Català, negués un dia abans de la signatura del conveni del Pinell que tingués constància que s'hi volia fer un abocador de tipus II, i que acusés un membre de l'entitat ecologista d'estar «molt mal informat». El Gepec recorda que fa temps que els residus dels ecoparcs de Barcelona tenen un destí incert, pel tancament dels abocadors del Garraf i «el fracàs de les polítiques de prevenció de residus impulsades pel govern». També recorda que CiU, al govern del Pinell, va aturar l'abocador de bales en una pedrera de Badalona.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.