| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 18 d'agost de 2019


dijous, 27 de novembre de 2008
>

Cavalcades dels Reis hipoal·lergògenesFERNANDO JAIME, PRESIDENT D'IMMUNITAS VERA, ASSOCIACIÓ D'AL·LÈRGICS A ALIMENTS I LÀTEX DE CATALUNYA. BARCELONA..

Falten encara uns quants dies per a l'arribada de Ses Majestats els Reis de l'Orient a Catalunya. Per això avui, ben aviat, els al·lèrgics a aliments i làtex ja demanem a aquesta mil·lenària institució, reial i màgica alhora, el seu suport en els nostres entrebancs quotidians. També busquem la complicitat dels ajuntaments, els òrgans municipals i les entitats privades que organitzaran aquest acte ple d'il·lusió infantil i familiar. Així evitarem que, un any més, molts nens vegin passar de llarg la cavalcada de Reis sense poder tastar els caramels que ofereixen somrients i afectuosos a en Melcior, en Gaspar i en Baltasar. Veiem any rere any la il·lusió dels infants el dia de Reis, i veiem –any rere any– la desil·lusió d'alguns altres infants que no en menjaran.

La manca d'estudis epidemiològics sobre l'al·lèrgia a aliments i làtex ens pot fer pensar que és una patologia poc present a Catalunya. No és així. Hi ha altres malalties amb molta menys prevalença en la població i en canvi són relativament conegudes o de les quals es té una petita referència i fins i tot disposen de certa «discriminació positiva». Si sumem els infants al·lèrgics a aliments i làtex, els intolerants alimentaris (gluten, lactosa, etc.) i els casos de trastorns metabòlics com la fenilcetonúria (PKU), etc. ens podem trobar amb un nombre ben elevat de nens i nenes subjectes a un control de la dieta estricte, diari, continu, fins i tot la nit màgica del 5 de gener.

Immunitas Vera ha engegat una campanya a Catalunya per demanar a les comissions organitzadores de les cavalcades de Reis que tinguin present el col·lectiu d'infants amb necessitats específiques en la seva dieta. És molt senzill, no és més car ni dificultós i només consisteix a adquirir una altra marca qualsevol que sigui «segura»: sense llet, ou, fruita seca, etc., que poden ser presents en la composició de forma directa o com a additiu. Aquesta iniciativa ja s'ha escampat arreu de l'Estat.

Esperem que aquest any els Reis de l'Orient ens puguin oferir uns caramels «segurs» per a nosaltres, els al·lèrgics a aliments i làtex. Com a mínim, un miler de famílies associades de Catalunya els ho agrairem.

Els Reis Mags, el Pare Noel i el nostrat cagatió ens poden oferir, a nosaltres també, una estona màgica que molts infants no han viscut mai. Només el desconeixement sobre tot allò referent a la nostra patologia pot fer pensar a algú que la nostra petició és una ximpleria.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.