| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 21 de gener de 2021


dimecres, 26 de novembre de 2008
>

Maresme. El Masnou amenaça que deixarà de pagar la TDT del Maresme si durant el 2009 no la veuen la majoria dels veïns

El consistori aporta al canal de televisió pública de la comarca uns 80.000 euros anuals

LLUÍS ARCAL. El Masnou
El Masnou no vol pagar la quantitat que li correspon aportar a Maresme Digital TV si durant el 2009 no la poden veure la majoria dels veïns del municipi. El canal públic comarcal costa uns 80.000 euros anuals a l'Ajuntament, que ha participat en el consorci que gestiona el canal des del 2007. Tot i això, encara avui els veïns de la població no reben el senyal d'aquesta televisió pública. L'alcalde, Eduard Gisbert (PSC), ja ha anunciat que «se cercaran solucions tècniques».


+ Imatge dels estudis de Maresme Digital de Mataró. Foto: LL.A.
El Masnou no rep el senyal de la televisió pública digital Maresme Digital TV. Per això el consistori va aprovar en l'últim ple una moció, amb els vots del govern en minoria (PSC, ICV-EUiA) i l'exsoci ERC, en què es condiciona el pagament que li correspon aportar al canal públic –uns 80.000 euros anuals– al fet que durant el 2009 es rebi el senyal a la major part del municipi. Es dóna la circumstància que en el cas del Masnou, igual que en molts municipis del Baix Maresme, les antenes dels habitatges estan orientades cap al repetidor de Collserola, i no cap al del Montcabrer, que és des d'on es pot rebre el senyal de Maresme Digital TV. El document també diu que el senyal s'ha de rebre «amb la mateixa antena que tenen les famílies del municipi per captar els senyals de les altres televisions». L'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert (PSC), reconeix la situació i assegura que «l'objectiu primordial és que tots els masnovins es puguin beneficiar al llarg de l'any que ve de la recepció del nou canal». Amb tot, Gisbert ha explicat que ja hi havia prevista una reunió amb el president del consorci que gestiona el canal digital públic, Joan Antoni Baron (PSC), alcalde de Mataró. A banda d'això, l'alcalde del Masnou també creu que «ara és el moment de cercar solucions tècniques per arreglar el problema». Segons Gisbert, ara s'hauran de mantenir trobades pel que fa als aspectes tècnics en els pròxims dies perquè es pugui veure el canal públic. Precisament l'alcalde explica que la setmana passada un equip tècnic va inspeccionar la situació de les antenes.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. El PP proposa sortir de manera provisional del consorci

>El Masnou amenaça de no pagar la TDT si els veïns el 2009 no la veuen

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.