| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


dimecres, 26 de novembre de 2008
>

Maresme. Tordera, amb 138 gossos abandonats aquest any, impulsa una campanya per identificar els animalsT.M.. Tordera

Tordera és, a hores d'ara, el municipi d'on provenen més gossos abandonats i posteriorment recollits al Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme, situat a Argentona. A data d'avui hi han entrat 138 animals, dels quals només quinze s'han pogut tornar als seus propietaris. Les característiques del municipi –el més extens en territori de la comarca, amb moltes urbanitzacions i amb un mercat setmanal al qual acudeixen centenars de persones– propicien que ocupi el primer lloc en la llista d'abandonaments d'animals de companyia.

A causa d'aquesta situació, que es repeteix amb assiduïtat –el 2006, el CAAD va recollir 137 animals i, el 2007, 146, i en total se'n van poder retornar 23–, l'Ajuntament de Tordera ha posat en marxa una nova campanya per identificar i censar els animals de companyia. La policia local distribueix díptics informatius en què es detallen els tràmits que cal seguir perquè el gos disposi d'un número que en tot moment l'identifiqui. A més, també es recorda a tots els propietaris que tenen l'obligació de recollir els excrements dels animals a la via pública i de passejar-los amb corretja i morrió, en aquest últim cas si pertanyen a una raça de les considerades potencialment perilloses.

Pel que fa a la salubritat d'aquests espais públics, es recorda als amos que els gossos «no poden entrar a zones d'oci ni de jocs infantils», i que «cal evitar que orinin a les façanes, el mobiliari urbà i les terrasses».

El consistori considera que la campanya, a priori, no té una intencionalitat sancionadora, però en cap cas no es descarta aplicar multes en els casos considerats més greus i quan s'abusi de l'incompliment de la normativa. NOTÍCIES RELACIONADES

>Tordera activa una campanya per censar i identificar els gossos

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.