| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 de juliol de 2024


dimecres, 26 de novembre de 2008
>

La nova ordenança de civisme de Tortosa uniformitza les taules i cadires a terrasses

L'Ajuntament l'aprovarà avui i entrarà en vigor el gener

GUSTAU MORENO. Tortosa
El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà avui al migdia la nova ordenança de civisme, just un any després de la suspensió de la tramitació de la que s'havia aprovat en la recta final del mandat anterior. El nou text tindrà, com a mínim, la majoria dels vots del govern (CiU i ERC), i la previsió és que puga entrar en vigor el gener, un cop esgotada la fase d'al·legacions.La regidora de Governació, Rosa Cid, va ser l'encarregada ahir de presentar la nova ordenança de civisme de Tortosa, que el ple de l'Ajuntament té previst aprovar aquest migdia. Cid va recordar que el govern de Ferran Bel va optar per suspendre la tramitació de l'anterior proposta d'ordenança, tot i que CiU havia votat al costat del PSC, perquè pensava que podia millorar-ne el contingut i també des del punt de vista jurídic. La regidora va reiterar que l'ordenança és només «una eina per millorar la convivència» al municipi, i que l'Ajuntament preferirà la mediació entre els veïns abans d'optar per la imposició de sancions. «Tenim l'obligació de fomentar la cultura cívica», va remarcar Cid, que va assenyalar que Tortosa tindrà ara una ordenança «molt àmplia, que regula una casuística molt extensa, i que té un gran consens social».

L'alcalde, Ferran Bel, va afegir-hi que s'ha facilitat l'esborrany de l'ordenança als grups polítics i a les entitats que havien presentat al·legacions al text anterior. A més, Bel va precisar que també s'han escoltat les aportacions de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i d'entitats com Platigot, l'associació d'empresaris de la restauració. Així, Bel va explicar que s'ha negociat amb Platigot la intenció municipal de regular la instal·lació de cadires, taules i tendals a les terrasses de bars i restaurants. Segons Bel, en un període de quatre anys hauran de substituir les taules i cadires de plàstic, i les terrasses no podran exhibir elements publicitaris que no siguen dels mateixos establiments. A més, els bars i restaurants no podran apilar cadires a la via pública fora de temporada. D'altra banda, una aportació que ha estat acceptada pel govern ha estat el fet de permetre el consum de begudes alcohòliques al carrer, sempre que no es moleste els veïns. A més, també s'ha eliminat la venda de drogues de la casuística, ja que és una activitat que ja està castigada penalment.ROSA CID
regidora de governació
«Tenim l'obligació de fomentar la cultura cívica, però l'ordenança de civisme no serà l'única eina. Hem fet una ordenança àmplia, que regula una casuística molt extensa i que també té un gran consens social»


RICARD FORÉS
PORTAVEU D'ERC
«La possibilitat de regular el toc de les campanes en horari nocturn és una proposta que surt d'ERC. Només s'actuarà si hi ha queixes veïnals, i volem agrair l'actitud que ha tingut el bisbat»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>ERC destaca la seua aportació

>Tortosa aprova avui l'ordenança de civisme, un any després de suspendre la proposta anterior

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.