| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 de novembre de 2021


diumenge, 23 de novembre de 2008
>

El sobiranisme d'ICV emergeix i crida a la mobilització en cas d'una retallada de l'Estatut

Els territoris demanen a Saura més dedicació al partit

Y.HINOJOSA E.BELLA S.PICAZO. Sabadell
El sobiranisme guanya pes en el rellançament del projecte d'ICV. L'assemblea ecosocialista, celebrada ahir a Sabadell, va acceptar una sèrie d'esmenes per fer més visible el vessant catalanista i l'aposta pel dret a decidir de la formació. ICV reclamarà una resposta unitària i impulsarà una gran mobilització si el Tribunal Constitucional acaba retallant l'Estatut.


+ Saura i el secretari general sortint, Jordi Guillot, ahir en l'assemblea d'ICV. / Foto: ORIOL DURAN

ICV demanarà una resposta unitària dels partits catalans i una «mobilització democràtica ciutadana» en cas que el Tribunal Constitucional retalli l'Estatut. La novena assemblea d'ICV va aprovar ahir una esmena per rebutjar una «lectura restrictiva i centralista» del text estatutari. Amb l'acceptació d'esmenes com aquesta, l'assemblea va abraçar bona part de les aspiracions del sector més sobiranista de la formació. El grup encapçalat per l'eurodiputat Raül Romeva i l'històric militant Josep Maria López-Llaví considera que les seves tesis han rebut un gran suport de la direcció per l'aprovació de la resolució Camí cap a la sobirania. Per una Unió Europea federal dels pobles i d'una esmena que especifica que Catalunya necessita «un estat propi dins un Estat espanyol federal i plurinacional».

L'assemblea també va fer una picada d'ullet al sector liderat per Salvador Milà, acceptant que «arribar a pactes amb altres forces d'esquerres no és una obligació». Així, fins i tot planteja un escenari amb l'esquerra verda a l'oposició. En aquest punt, la ponència va coincidir amb una demanda similar del corrent crític Manifest de Maig, malgrat que la majoria de les seves esmenes van ser tombades.ESTIRADA D'ORELLES
El recentment reelegit president d'ICV va rebre una lleugera estirada d'orelles dels territoris, especialment de les Terres de l'Ebre, que li van retreure la poca presència a la zona per l'excessiva dedicació a la conselleria d'Interior. «Tindreu més president», va replicar Saura. Les crítiques, però, no es van correspondre amb el resultat de la votació del balanç de gestió, que va ser aprovat pel 92% dels delegats.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Bosch i Camats, reforçats al Parlament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.