| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 d'agost de 2019


dissabte, 22 de novembre de 2008
>

Catalunya és la destinació preferida però rep menys turistes

Aquest any n'han vingut 12,7 milions, quantitat que suposa un descens del 6,1%

EL PUNT.
Catalunya ha rebut fins a l'octubre un total de 12,7 milions de turistes, una quantitat que representa un descens del 6,1 per cent en relació amb els deu primers mesos de l'any passat. Tot i això, el Principat continua essent la destinació preferida al conjunt de l'Estat espanyol, que durant el mateix període va rebre 51,7 milions de visitants (un 1,4 per cent menys), segons l'enquesta de moviments turístics (Frontur) que ahir va publicar el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.


+ Turistes al parc Güell de Barcelona. Foto: ANDREU PUIG

Catalunya continua sent la primera destinació dels turistes que visiten l'Estat espanyol però també la zona que registra una caiguda més important. Les Illes Balears són (juntament amb Madrid i el País Valencià) al capdavant de la llista pel que fa al creixement del nombre de turistes, ja que en van rebre deu milions, un 1,6% més que en el mateix període del 2007.

Dels 12,7 milions de persones que van venir de vacances a Catalunya entre el gener i l'octubre, la major part van ser francesos, encara que l'interès d'aquest col·lectiu disminueix. Concretament, el percentatge ha baixat un 16,9%. Al conjunt de l'Estat, el turisme d'aquesta procedència ha caigut un 8,5 per cent, amb 683.000 turistes menys, un descens que es va concentrar a Catalunya, ja que en les altres comunitats va créixer.

Pel que fa al darrer mes comptabilitzat, l'octubre, Catalunya va rebre 1,1 milions de turistes, un 22,7% del total que van entrar a l'Estat espanyol. En relació amb el mateix mes de l'any passat, el descens és del 9,5%, perquè, a més de venir menys francesos, també han vingut menys anglesos i nòrdics.

Les Illes Balears atrauen sobretot visitants alemanys, un 39% del total de turistes que reben són d'aquesta nacionalitat, i entre el gener i l'octubre en van arribar un 4,3% més. Durant l'octubre, aquesta destinació va ser triada per nou-centes mil persones.

En general, la quantitat de turistes que han optat per un allotjament no hoteler és més alta, una tendència que es deu fonamentalment al comportament positiu mostrat per l'habitatge de lloguer. Paral·lelament, els visitants que van contractar un paquet turístic van ser menys (un 4,7%), mentre que els que no van recórrer a aquesta modalitat d'estada, es van mantenir en la mateixa línia que l'any anterior. NOTÍCIES RELACIONADES

>Noves ajudes

>Catalunya ha perdut un 6,1% de turistes aquest any

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.