| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 26 de setembre de 2021


dissabte, 22 de novembre de 2008
>

Veïns i col·lectius de Reus acusen
el govern d'executar una política urbanística per salvar els promotors

Avui hi ha convocada una caminada popular a la Boca de la Mina per denunciar-ho

MIREIA LACÀRCEL. Reus
Els diferents projectes urbanístics que té plantejats la ciutat de Reus han suscitat entre col·lectius d'esquerres i els veïns afectats una actitud negativa envers aquests plans, perquè consideren que el tripartit reusenc fa una «política urbanística destinada a salvar la crisi que pateixen els promotors». Per aquest motiu, hi ha convocada per avui, dissabte, una caminada popular reivindicativa a la Boca de la Mina, en què es podria perfilar la constitució d'una plataforma ciutadana en contra de l'actitud del ciment.


+ Un vial de ciment travessa la Boca de la Mina. Foto: E.V.

Una àrea residencial estratègica (ARE) de prop de 7.000 habitatges, que envoltarà la Boca de la Mina, més 240 pisos a la Sedera i més de 2.000 habitatges al Parc del Roquís són alguns dels projectes urbanístics de Reus que han encès la flama de la discòrdia entre alguns veïns d'aquestes zones i els col·lectius de l'esquerra independentista de la ciutat. Des d'aquests sectors, aquesta línia urbanística és considerada una xarxa de salvament davant la situació de crisi que està afectant d'una manera directa els promotors immobiliaris. Per la seva banda, els veïns afectats no comparteixen aquesta «política del ciment», i ja han mostrat una i altra vegada la seva postura contrària al planejament que defensa el consistori. Davant la situació, hi ha convocada per avui, dissabte, a les 12 del migdia, una caminada popular que s'organitza com a protesta a aquestes actituds. La jornada reivindicativa sortirà de l'avinguda del Comerç i recorrerà el passeig de la Boca de la Mina, on s'estendrà un gran mural amb el lema «Aturem l'ofensiva del ciment; salvem la Boca de la Mina!» I és que aquest passeig «pot perdre la seva essència natural si el circumden 7.000 habitatges i l'asfalten», comentava un dels membres del casal Despertaferro, Xavier Milian.

Els diferents col·lectius i associacions de veïns que hi participin podrien decidir durant l'acte la creació d'una plataforma per lluitar de manera conjunta contra el consistori. «Junts, podem tenir més força per evitar unes determinades decisions», va dir Milian.PREUS PROTEGITS?
Des d'aquests col·lectius també s'apunta que una part dels pisos de protecció oficial de la gran ARE de la ciutat de Reus tenen unes categories que permeten posar els preus molt a prop dels del mercat. «Ara existeixen unes noves categories de protecció oficial des de les quals es dóna permís als ajuntaments per pactar amb les promotores els preus dels pisos, i normalment les xifres són molt pròximes a les que es poden trobar en el mercat lliure. Per tant, cal matisar bé la gran proclama de la Generalitat segons la qual les ARE suposen un increment d'entrada de pisos de protecció oficial», va puntualitzar Xavier Milian.

PROP DE 5.000 PISOS BUITS
Segons les dades facilitades pels col·lectius de l'esquerra independentista, a la ciutat de Reus hi ha entre uns 5.000 i 6.000 pisos buits. Per això, Xavier Milian es preguntava per quina raó l'Ajuntament «en comptes de construir nous pisos no es dedica a rehabilitar aquests habitatges, i així fomentaria que no es degradi la ciutat».


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.