| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de desembre de 2021


dissabte, 22 de novembre de 2008
>

Els solters més aclamats

La caravana d'homes sense compromís de Campdevànol surt enmig dels aplaudiments i crits d'ànim de prop d'un centenar de familiars, amics i curiosos i ja és a Alcanyís (Terol), on avui soparan amb les seves homòlogues

JORDI CASAS. Campdevànol

 Foto: J.C.

+ Una imatge dels participants a l'interior de l'autocar i, a la dreta, un grup de curiosos acomiadant-los. Foto: J.C.

Prop d'un centenar de veïns de Campdevànol van acomiadar ahir al vespre la caravana de 35 solters i un divorciat cap a Alcanyís (Terol), on s'han de trobar i compartir un cap de setmana amb els integrants d'una associació local que aplega persones del seu mateix estat civil. El bar de davant del camp de futbol del Campdevànol, a partir de les sis de la tarda, es va anar omplint cada vegada de més gent fins al punt que, poc abans de les set –hora fixada per a la sortida– no hi cabia ni una persona més.

L'ambient era de festassa. Es van poder sentir lemes com el d'una coneguda marca de cervesa, Piensa en verde , o l'himne de la selecció espanyola A por ellos , però dedicat a les dones d'Alcanyís amb un A por ellas, oé . Tots tenien clar que anaven a passar un cap de setmana diferent, a conèixer gent i a passar-s'ho bé en colla. «Si trobem la mitja taronja, molt millor, però la parella no se la sol conèixer en un parell de dies», deia un dels participants.

Per això, molts estaven molestos amb un reportatge emès pel programa de TVE España directo , per la imatge equivocada i estereotipada que es va transmetre a l'opinió pública. De fet, n'hi havia de tan indignats que van vetar la presència de càmeres de televisió en el moment de la sortida.

Amb més de mitja hora de retard sobre l'horari previst, els integrants de la caravana van sortir del bar i van fer el trajecte de pocs metres entre el punt de concentració i l'autocar aclamats i ovacionats pels familiars, amics i curiosos. Quan ja eren a dalt de l'autocar –ells cantaven com si el seu equip de futbol hagués guanyat la Champions –, un grup més reduït de persones, majoritàriament dones, els va acomiadar aixecant mocadors. Tot presidit pel bon humor.

Estava previst que arribessin a Alcanyís entre la mitjanit i la una de la matinada i no sabien si podrien parar a sopar perquè els esperaven representants de l'associació local que ha muntat la trobada. Per això, no es van estar de carregar una saca d'entrepans.

Avui, està previst que els facin una visita guiada a la part històrica de la ciutat, abans del sopar i el ball que seran l'acte central de la trobada. Demà, a mitja tarda, cap a casa. Tot plegat, viatge i dues nits d'hotel, 150 euros i molta il·lusió i ganes de barrila.

Més tard, al bar, ja buit, només hi quedaven alguns que comentaven la jugada i la pissarra amb un autocar dibuixat amb guix amb la inscripció caravana del amor , on han anat descomptant els dies que faltaven per sortir com a únics testimonis.

Tot va començar com una broma i gràcies als contactes d'una clienta del bar amb Alcanyís, en concret amb un familiar seu que treballa a l'Ajuntament.

El fet que el promotor principal, Albert Cambras, sigui una persona molt coneguda i que va funcionar el boca-orella, el que havia de ser una sortida d'una colla de vuit amics amb furgoneta ha acabat en una caravana de 35 persones. N'hi havien 70 d'apuntades, però el rebombori mediàtic en va espantar moltes. NOTÍCIES RELACIONADES

>Marxa cap a Aragó la caravana de solters organitzada a Campdevànol

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.