| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 de gener de 2018


divendres, 21 de novembre de 2008
>

Barcelonès Nord. El pas amb cotxe pel port de Badalona serà gratuït a partir de l'1 de gener

El consell d'administració de Marina Badalona també aprova una inversió de 10 milions al Gorg

SARA MUÑOZ. Badalona
Any nou, mesures noves. L'1 de gener no només arribarà a Badalona la nova ordenança de civisme. El consell d'administració de Marina Badalona va fixar dimecres aquesta data per iniciar l'etapa de gratuïtat de pas amb cotxe pel port. Tots els conductors tindran un temps de cortesia per travessar de franc la infraestructura. L'alcalde, Jordi Serra, es va comprometre a assumir el cost econòmic de la proposta, davant les reticències d'alguns dels presents a aixecar la barrera. Ahir també es va aprovar una inversió de 10 milions per al parc que connectarà la zona del canal (el seu futur és ara per ara una incògnita) amb el Palau Olímpic.


+ Travessar el port de Badalona serà gratuït a partir de l'1 de gener. Foto: S.M.

La decisió d'aixecar sense més ni més la barrera del port a tots aquells que només vulguin travessar la infraestructura no convenç tothom. Segons ha transcendit, el conseller delegat de Marina Badalona (l'empresa que gestiona el port i les obres de remodelació del Gorg), Juan Felipe Ruiz, no només va discrepar sinó que va trobar un cert refugi en els representants del Consell Comarcal del Barcelonès i en el PP de Badalona. L'argument que van al·legar per oposar-s'hi és que el port es podria convertir en una via ràpida de circulació.

El govern de Badalona (PSC, CiU i ERC) i ICV-EUiA tenien molt clar, però, que donarien resposta a una vella demanda ciutadana i que ordenarien eliminar el peatge de 60 cèntims per creuar el port amb cotxe. A partir de l'1 de gener, tothom disposarà d'un temps de cortesia de 10 minuts per travessar el port. L'alcalde Jordi Serra (PSC), que dimecres es va estrenar com a president del consell d'administració de Marina Badalona, es va mostrar disposat a assumir el cost econòmic de l'operació.

Serra considera que la gratuïtat de la tarifa per accedir al port «millorarà la comunicació entre aquesta zona del front marítim i la resta de la ciutat». Per la seva banda, la representant d'ICV-EUiA, Carme Martínez, va manifestar la seva satisfacció «per haver-se trobat una solució al problema del peatge, ja que era un tema que estava pendent des de feia molt de temps».

Travessar el port serà gratuït mentre no estigui construït el pont de Sant Lluc (el que substitueix l'antic pont de la Cros). Un cop l'obra estigui enllestida, s'avaluarà la continuïtat d'aquesta decisió.DEU MILIONS PER AL GORG
D'altra banda, el consell d'administració de Marina Badalona va aprovar una injecció de 10 milions d'euros per al barri del Gorg. Més concretament, per a l'àrea de 27.000 m² que s'estendrà entre el carrer Guifré i el Palau Municipal d'Esports. Es tracta del gran parc que està projectat a continuació del canal. El representant del PP al consell, Xavier Garcia Albiol, va preguntar pel futur d'aquesta infraestructura. Segons sembla, l'alcalde va reiterar un cop més que el projecte està immers en un període de reflexió.

Pel que fa a les obres del parc del Gorg, la previsió és que comencin el mes de març del 2009 i que finalitzin cap a finals de l'any 2010. Aquests treballs s'han hagut de tornar a adjudicar a causa de les dificultats de l'empresa que inicialment va obtenir l'adjudicació.

En un altre apartat de l'ordre del dia, el consell d'administració de Marina Badalona va aprovar la construcció d'una escola de vela dins l'estructura del port. El nou servei s'engega en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela. NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. La polèmica arriba al consell a causa de l'IBI

>Travessar el port de Badalona serà gratuït a partir de l'1 de gener

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.