| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 d'agost de 2019


dimecres, 19 de novembre de 2008
>

La Diputació reparteix tres milions als 221 municipis gironins per fer front a la crisi

Els ajuntaments de menys de 3.000 habitants tenen un ajut fix de 7.500€ per obres fetes abans del 16 de febrer del 2009

SALVADOR GARCIA-ARBÓS.
El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir un fons extraordinari de tres milions d'euros per repartir entre els 221 municipis de les comarques gironines, amb l'objectiu d'alleugerir els efectes de la crisi econòmica. Aquest ajut permetrà finançar actuacions realitzades entre aquest any 2008 i el 16 de febrer del 2009. Els 175 ajuntaments de menys de 3.000 habitants tenen garantit un ajut fix de 7.500 euros, mentre que els més grossos es repartiran la resta de la dotació, segons els criteris de territori, pressupost i població que regeixen el fons de subvencions. L'ajut extra va ser aprovat per unanimitat i aplaudit per l'oposició. El vicepresident de Cooperació Municipal, Narcís Casassa, va fer notar que els ajuts del 2008 als ajuntaments gironins ja són de 11,2 milions.


L'ajut aprovat ahir és important per a tots els ajuntaments, especialment per als petits, ja que els allibera de la càrrega inversora i no els obliga a desemborsar una quantitat, sovint equivalent, per poder rebre la subvenció. Atès que trobar finançament és un maldecap per als municipis petits, als de fins a 500 habitants ja se'ls finança fins al 90 per cent del cost de l'obra.

Narcís Casassa va remarcar que aquests tres milions extres aprovats ahir eleven a 11,2 milions d'euros el fons de subvencions al qual tenen accés tots els municipis. Aquesta xifra és 3,7 milions superior a la consignada el 2007. El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va expressar la satisfacció del seu grup i va voler recordar que ells ja ho havien demanat. En una roda de premsa d'abans del ple, el president de la Diputació, Enric Vilert, i la vicepresident primera i responsable de Règim Intern i Hisenda, Maria Teresa Ferrés, van recordar que és una subvenció per obra feta, amb una tramitació fàcil i ràpida. En declaracions a El Punt, Narcís Casassa va voler precisar que l'equip de govern ha volgut afavorir els ajuntaments petits amb un factor de correcció. Si haguessin aplicat els paràmetres dels fons, els municipis de menys de tres mil habitants s'haurien quedat per sota dels 6.100 euros; ara tots en tenen garantits 7.500.UN PLE DE QUINZE MINUTS
El ple la Diputació de Girona d'ahir va ser el més ràpid dels celebrats des del començament del mandat: 15 minuts, com en els vells temps de les grans majories de CiU i de l'oposició senyorial del PSC. El ple es va desenvolupar amb desimboltura i sense pèrdues de temps de cara a la galeria. Van anar per feina: van començar a mig quart d'una i ja l'havien enllestit a un quart i mig.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La Diputació reparteix 3 milions als 221 municipis gironins per fer front a la crisi

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.