| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 17 d'agost de 2019


dimecres, 19 de novembre de 2008
>

Carod forja un acord econòmic entre Catalunya i Jordània en matèria turísticaAGÈNCIES. Amman

+ Carod, rebut pel ministre d'Afers Estrangers jordà. Foto: ACN

El vicepresident català, Josep-Lluís Carod-Rovira, va anunciar ahir des d'Amman, la capital de Jordània, que la Generalitat i el govern del país àrab buscaran un acord de col·laboració econòmica estable centrat en el sector del turisme. Després de reunir-se amb el ministre d'Afers Estrangers jordà, Salaheddin al-Bashir, en el marc d'un viatge oficial a la zona, el dirigent català va avançar que treballaran per identificar els «elements d'interès mutu i compartit tant per a Jordània com per a Catalunya». Representants dels dos països exploraran aviat «el que podria ser un acord de col·laboració en el terreny fonamentalment econòmic». El ministre jordà va mostrar un interès especial per l'experiència catalana en el sector turístic, un dels motors de l'economia del seu país, mentre que Carod va lloar les perspectives de creixement econòmic i l'alt grau de seguretat i estabilitat de Jordània respecte del seu entorn més immediat –Iraq i Palestina.

D'altra banda, el vicepresident va expressar, durant la signatura d'un conveni de col·laboració amb un fons solidari de Nacions Unides, la «màxima voluntat política» de la Generalitat per tenir veu en els organismes multilaterals internacionals i va destacar l'«esforç significatiu» de l'executiu en matèria de cooperació en un context de crisi com l'actual. La d'Amman és la segona parada del viatge oficial de Carod, després que dilluns s'entrevistés amb el president d'Israel, Shimon Peres. Avui s'acabarà la celebració de la taula de donants de Nacions Unides per als refugiats de Palestina en què participa el govern català –l'únic que no hi representa un estat.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.