| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de setembre de 2021


diumenge, 16 de novembre de 2008
>

Una empresa de Sarrià comença a comercialitzar cervesa gironina

El producte es diu Moska i ja es ven a botigues, bars i restaurants

MÒNICA CABRUJA. Sarrià de Ter
Una empresa de Sarrià de Ter, Birrart 2007 SL, ha començat a comercialitzar una cervesa artesanal elaborada íntegrament a les comarques gironines. El producte, anomenat Moska, s'ha començat a vendre des del setembre passat a restaurants, bars i botigues de la demarcació i ara es comença a distribuir també a les comarques de Tarragona. Actualment, l'empresa produeix 1.200 ampolles cada setmana, tot i que té una capacitat de 120.000 anuals. Aquest producte es presenta com una alternativa a la cervesa industrial. A Catalunya hi ha set empreses que fabriquen cervesa artesanal i la de Sarrià és la primera productora gironina.


+ Josep Borrell, propietari de Birrart, a la seu de l'empresa de Sarrià de Ter. Foto: M.C.

L'objectiu de Birrart és introduir al mercat una nova cervesa artesana, que no està ni filtrada ni pasteuritzada. «Les nostres cerveses conserven totes les qualitat gustatives i nutritives, ja que estan elaborades amb processos no industrialitzats», destaca l'impulsor d'aquesta nova empresa, Josep Borrell. Aficionat a fer cervesa casolana, Borrell ha optat per la comercialització del producte, per posar a disposició del consumidor una alternativa a les cerveses més habituals. «Les produccions industrials estan estandarditzades i els gustos tendeixen a convergir; això fa que la riquesa cultural de la cervesa minvi i per aquest motiu una part dels consumidors busquen ara cerveses amb gustos alternatius», indica Borrell. Segons afegeix, «la demanda que hi ha permet que els petits fabricants sobrevisquin a les grans companyies i s'estiguin desenvolupant cerveses de gran qualitat». L'empresa de Sarrià de Ter també fabrica altres cerveses artesanals per a altres empreses, com ara Keks, de fajol.

La cervesa és una beguda que resulta de la fermentació alcohòlica per mitjà de llevat seleccionat d'un most procedent de la malta (germinació, assecat i torrat dels grans d'ordi), al qual s'han agregat llúpols i s'ha sotmès a un procés de cocció. El propietari de Birrart afirma que per a l'elaboració de les noves cerveses, s'utilitzen «matèries de màxima qualitat i llúpols nobles en flor».

La cervesa Moska ja es pot trobar a alguns restaurants, bars i botigues de les comarques de Girona i a partir d'aquesta setmana es comença a distribuir a les comarques de Tarragona. El propietari també manté contactes amb un distribuïdor de Barcelona, per introduir-la en aquesta ciutat. La intenció és concentrar les vendes a Catalunya i anar ampliant la producció. La previsió és que el 70% de les vendes es portin a terme a les comarques de Girona i el 20% a la resta de Catalunya. «De moment l'empresa ha començat amb una producció limitada, tot i que volem anar creixent», indica Borrell.

Aquesta cervesa és una mica més cara que la industrial, amb un preu de venda a la botiga de dos euros una ampolla de 33 cl i als bars i restaurants varia, en funció de l'establiment. «És més cara de fer, pels productes que s'utilitzen i per la seva elaboració artesana», explica Borrell. Pel que fa a la conservació, es recomana guardar-la en llocs frescos i en posició vertical, ja que les cerveses artesanes refermentades a l'ampolla sempre contenen sediments resultants dels llevats vius que queden al producte. Des de l'empresa també s'adverteix que a causa del baix contingut d'alcohol té una data de consum preferent.

Birrart està creant actualment la seva plana web, que s'activarà a final d'aquest mes. NOTÍCIES RELACIONADES

>Rosses, torrades i negres

>Una empresa de Sarrià de Ter comença a comercialitzar cervesa gironina

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.