| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 29 de gener de 2023


dissabte, 15 de novembre de 2008
>

Cap alcalde de la Ribera d'Ebre preveu presentar candidatura al dipòsit nuclear

La presidenta del CSN tornarà a comparèixer al Congrés per informar sobre les centrals de la comarca

ACN. Móra d'Ebre
Cap dels catorze alcaldes de la Ribera d'Ebre ha manifestat ni ha insinuat la possibilitat de presentar el seu municipi a la convocatòria per acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Així ho va manifestar el president del Consell Comarcal, Josep Solé, en finalitzar el consell d'alcaldes de dijous al vespre. La reunió es va centrar en la possibilitat que la Ribera d'Ebre aculli el cementiri nuclear després que l'alcalde d'Ascó, el convergent Rafael Vidal, declarés que el municipi «estudiarà» presentar la seva candidatura a l'MTC quan el Ministeri d'Indústria faci públiques les bases del projecte.


+ Inserció d'un element combustible en una de les cel·les de les piscines d'Ascó. Foto: A. SEBASTIÀ
Solé va afirmar que «a hores d'ara» cap municipi preveu presentar-se com a candidat tot i que alguns alcaldes han assegurat que «volen llegir les bases encara que només sigui per curiositat». El president comarcal va apuntar que «hi ha opinions diverses» sobre això i va recordar que alguns ajuntaments ja s'hi han pronunciat en contra a través de mocions en els plens, per la qual cosa «sota cap concepte» acolliran el cementiri nuclear al seu terme municipal. Durant la reunió també es va parlar de l'autonomia municipal: la majoria dels alcaldes van manifestar que l'MTC té «una repercussió que extralimita el mateix terme municipal», i per això «si s'ha d'arribar a un acord ha de ser territorial, i no únicament local». Solé va deixar clar que, tot i que alguns alcaldes vulguin llegir les bases del ministeri, «això no porta implícit» el fet de presentar-se, i que, un cop es publiquin les bases, «s'obre un nou escenari» en el qual «la relació per acollir-lo serà entre el ministeri i el municipi hipotèticament candidat». Solé va reconèixer que «en última instància un municipi pot ser lliure de fer-ho o no», encara que actualment cap alcalde manifesti aquesta intenció.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>ICV i el PSOE reclamen més explicacions

>Fuites «controlades» a Ascó II

>Cap alcalde riberenc presentarà candidatura pel cementiri nuclear

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.