| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dissabte, 15 de novembre de 2008
>

Penedès. Cubelles negocia amb Endesa el trasllat de la tèrmica fora de l'àmbit urbà

El govern local vol que la nova central de cicle combinat se situï en uns terrenys per sobre de la C-32

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
L'Ajuntament de Cubelles està negociant amb Endesa que la nova central de cicle combinat que ha de substituir l'actual es construeixi fora del l'àmbit urbà. La proposta del govern local és que la companyia elèctrica instal·li la nova infraestructura en uns terrenys situats per sobre de la C-32, que són molt a prop de Cunit, i que ja són propietat de l'empresa. Fecsa Endesa no ha respost encara al govern local si acceptarà aquesta proposta, si bé està «en bona predisposició» per fer-ho, segons explica el regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel López (PSC). El trasllat costaria a l'empresa uns 80 milions d'euros, segons López.


+ Imatge de la central tèrmica de Cubelles, que l'Ajuntament vol fora de l'àmbit urbà. Foto: LL.C.

A prop d'habitatges en una de les zones de Cubelles que més s'han desenvolupat urbanísticament en els darrers anys, i a primera línia de la costa, la xemeneia de la central tèrmica forma part del paisatge urbà de Cubelles des de final dels anys setanta. Ara, amb el projecte d'una nova central de cicle combinat, l'Ajuntament del municipi veu una oportunitat de traslladar la central fora de l'àmbit urbà. «Tenim converses per veure si hi ha possibilitats per al trasllat», explica el regidor d'Urbanisme de Cubelles, que aposta per uns terrenys on la companyia té «el parc elèctric i dipòsits de fuel», que, en aquest darrer cas, no serien necessaris per a la nova central de cicle combinat. «No han dit ni que sí ni que no», sosté el regidor, que, tot i això, valora positivament les negociacions amb Endesa. «La proposta no els va semblar desencertada. Estan en bona predisposició», explica.EL PROBLEMA «ECONÒMIC»
Tot i això, López reconeix que l'únic problema «és el tema econòmic», atès que el trasllat als nous terrenys costaria uns 80 milions d'euros. Aquest cost és el que implicaria estendre el sistema de refrigeració que necessita la central per funcionar, amb sortida al mar, a molta més distància.

Els terrenys de què disposa la tèrmica per emmagatzemar fuel estan situats a prop de Cunit, i de la futura dessalinitzadora del municipi. El govern de Cubelles (PSC-CiU-ERC) desconeix quan Endesa preveu posar en marxa la nova central de cicle combinat. Aquest diari s'ha posat en contacte amb Endesa, però al tancament d'aquesta edició no ha rebut cap informació sobre el projecte a Cubelles. NOTÍCIES RELACIONADES

>Penedès. Els veïns no veuen clars els beneficis d'un possible trasllat

>Penedès. Una central «imposada»

>Cubelles vol que traslladin la central tèrmica a Cunit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.