| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de març de 2019


dissabte, 15 de novembre de 2008
>

Ramon Bagó, el valor del treball

Amb motiu de la concessió de la medalla President Macià a Ramon Bagó, president del Grup Serhs, l'autor fa una glossa de la figura d'aquest empresari de Calella que també va ser alcalde i director general de Turisme

opinió
Conseller i secretari del CAD de Grup Serhs


JORDI TEN I FIGUERAS..

+ Ramon Bagó, president del Grup SERHS. Foto: ORIOL RIBET

El govern de la Generalitat de Catalunya ha concedit a l'empresari calellenc i president de Grup Serhs, Ramon Bagó i Agulló, la medalla President Macià 2008. Una distinció creada l'any 1938 pel conseller de Treball Joan Comorera com a homenatge al primer president de l'època republicana i que la Generalitat va rehabilitar l'any 1982.

En aquest cas, aquest guardó vol recompensar a les persones que s'han distingit per la dedicació, la constància i l'esperit d'iniciativa en el treball, la seva contribució a l'impuls de l'economia catalana i llur capacitat per implementar millores i iniciatives de progrés en l'ordre laboral.

En un món globalitzat i altament canviant, el treball ha de tornar a ser un element a potenciar, perquè aquest ens ajuda a créixer com a persones individuals i també col·lectivament. Hem d'anar a les arrels. Si no ho fem així el nostre país no avançarà com ho hauria de fer.

Fruit d'una filosofia que prové d'unes arrels profundes i que han marcat el seu tarannà, en Ramon Bagó va heretar el valor del treball, el de l'estima al país i una mentalitat progressista en veure les coses. Cal afegir-hi una arrelada cultura de l'esforç i de la feina ben feta, la qual cosa li han permès desplegar un lideratge ferm.

El Grup Serhs és el resultat del treball de molta gent que, cadascú al seu lloc, ha fet possible la seva creació i evolució ascendent, la qual cosa li ha valgut el qualificatiu d'ésser el primer grup turístic de Catalunya. I a les grans empreses els cal també un gran lideratge.

Aquest ha estat el paper que li ha tocat a Ramon Bagó, un líder que ha propiciat, al llarg d'aquest temps, un clima d'autenticitat, de confiança i de respecte. Ell ha sabut adaptar la nostra corporació a les exigències i necessitats de cada moment, i preveure el futur immediat, com ha quedat palès al llarg de l'evolució que ha dibuixat la Serhs, on ha exercit de cartògraf a l'hora de varar, salpar i pilotar aquest gran vaixell que té com a mascaró de proa l'emblema de Grup Serhs, una entitat que aplega a data d'avui 1.466 accionistes, dels quals el 40% són treballadors o bé familiars de treballadors d'alguna de les 78 empreses del grup.

És per això que l'esperit que identifica aquest noble guardó, entenc, personalitza la figura de Ramon Bagó, que presenta una trajectòria meritòria i estimable com a treballador i home d'empresa. Ell ha contribuït amb el seu esforç personal a impulsar i desenvolupar la prosperitat del nostre país, sense renunciar mai als seus ideals de pàtria i a la seva identitat.

La veritat és que no s'ha cansat de treballar per implementar polítiques que permetessin posar els valors de les persones per damunt dels interessos econòmics, la qual cosa l'ha portat a impulsar una cultura organitzativa formada per uns valors i principis ferms i a desenvolupar programes de responsabilitat social corporativa, com el programa Valors, que està actualment implementant el Grup Serhs.

Les iniciatives impulsades pel senyor Bagó, amb més de 60 anys de dedicació laboral, han estat moltes i en diferents sectors: el del turisme, en el món sanitari i també en l'administració pública, on el comú denominador ha estat crear riquesa, llocs de treball i reforçar l'economia i el pes del nostre país.

En Ramon Bagó és un home fet a si mateix, intuïtiu i amb una visió i un enfocament extraordinàriament privilegiat per als negocis. Un home intel·ligent, de gran personalitat, autodidacte, amb una significativa càrrega d'humanitat. És voluntariós i escrupolós en el treball diari, i exigent amb ell mateix. Es caracteritza per una clara capacitat per garantir el compliment de qualsevol projecte.

Iniciativa i coratge són característiques que li han permès emprendre i escometre una gran activitat empresarial, a les quals podem afegir la seva capacitat de treball, talent i aptitud «visionària» i realista que, amb tocs d'audàcia i prudència, li han merescut una rellevant imatge en el món de l'empresa.

El seu caràcter progressista i la dinàmica d'empresari decidit, convençut i compromès amb el país i l'obstinació en el treball ben fet l'han portat a ocupar nombrosos càrrecs en l'administració pública de Catalunya en tots els seus estadis, on ha deixat empremta de la seva capacitat i del seu caràcter nacionalista.

En Bagó és, també, una persona compromesa amb els afers col·lectius a través de la vida associativa, gremial i política, i és també un home d'acció i de tremp. Val a dir que l'esforç i el treball, com a valors, ens porten a un major nivell d'autoexigència, que ens permet realitzar projectes personals ambiciosos i amb arrels més profundes. La Serhs ha estat i és la seva gran obra.

Avui, Ramon, la teva distinció, ens esperona a seguir treballant, a continuar millorant, a cercar la participació activa i el treball en equip, entenent la creació de prosperitat i la generació de benestar «com una manera pròpia de fer empresa i país». Això és el que no t'has cansat de predicar, ho hem après, i procurarem seguir fent-ho. Ramon, gràcies pel teu exemple, i rep en nom de tots els companys del consell d'administració i de l'equip directiu la nostra estima, fidelitat i compromís. Per molts anys!Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.