| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 de juliol de 2024


dijous, 13 de novembre de 2008
>

La reforma del mercat de Sant Antoni començarà a mitjan de l'any que ve

Al gener es tallarà la ronda de Sant Antoni per instal·lar-hi les veles provisionals per als venedors

ANNA BALLBONA. Barcelona
A finals del mes de gener ja es tallarà la ronda de Sant Antoni per fer-hi les obres necessàries per instal·lar les dues veles provisionals que ocuparan els venedors del mercat de Sant Antoni. Serà la primera acció visible i significarà el tret de sortida de la gran reforma d'aquest singular mercat barceloní, amb un pressupost de 60 milions d'euros. Les obres per habilitar les veles duraran quatre mesos, i està previst que els venedors s'hi traslladin a mitjan de l'any que ve. Serà aleshores quan començaran les obres de reforma del mercat, que es faran en 30 mesos. Això és el que s'ha previst i els venedors creuen els dits perquè els terminis es compleixin.


+ El mercat de Sant Antoni, amb la ronda, que es tallarà a partir de gener. Foto: GABRIEL MASSANA

El tall de trànsit a la ronda de Sant Antoni afectarà, per començar, el tram entre els carrers Comte d'Urgell i Casanova. Aquest espai l'ocuparan les dues veles on es traslladaran els comerciants de productes frescos del mercat, dels encants i dels llibres. En aquest tram només es deixarà un carril de circulació, per als serveis. En la part de dalt del tall de la ronda de Sant Antoni, els vehicles es desviaran, en sentit descendent, pel carrer Viladomat. Les dues veles seran travessades pel carrer Riera d'Horta i estaran a punt perquè els venedors s'hi traslladin a partir de mitjan de l'any que ve, que és quan començaran les obres de reforma del mercat de Sant Antoni.

La remodelació es preveu que duri 30 mesos i els venedors, preocupats amb la situació de crisi que ja noten i amb els inconvenients que comportaran les obres, confien que el termini donat es compleixi de totes totes.

«Reclamem a l'Ajuntament campanyes de publicitat i informatives per mantenir les sinergies comercials, tant al mercat com a la seva àrea d'influència», subratlla Vicenç Gasca, president de l'Eix Sant Antoni Comerç. Així, més que demanar rebaixes d'impostos, que a parer de Gasca, «és la xocolata del lloro», el que volen és reforçar totes aquestes campanyes «per evitar la degradació comercial», com va passar amb el mercat de Santa Caterina, l'exemple funest que tots els comerciants de Sant Antoni tenen al cap.

Dels 185 concessionaris que ara té el mercat, es traslladaran prop d'un centenar d'aquests venedors, mentre que de les 530 parades d'ara dels encants, un centenar aproximadament ja no aniran a les veles provisionals.

La preocupació entre els comerciants en vista d'un futur incert és evident. «Estem passant molts problemes, hi ha molta crisi i també ens afecten els supermercats que s'han posat al voltant», assenyala Àgueda Valenzuela, presidenta de l'associació del mercat de l'alimentació, que denuncia que alguns d'aquests supermercats no compleixen la normativa d'horaris. «Ens preocupa com passarem la travessa del desert i que els terminis no s'allarguin», afegeix Xavier Viader, president dels Encants. NOTÍCIES RELACIONADES

>El precedent de Santa Caterina

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.