| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 d'octubre de 2021


divendres, 7 de novembre de 2008
>

Samitier i Ramírez es disputaran el rectorat de la UB en una segona volta

Els estudiants expressen la seva protesta contra Bolonya en unes eleccions en què el 15% dels vots van ser nuls

MARCEL BARRERA. Barcelona
L'elecció del nou rector de la Universitat de Barcelona (UB) requerirà una segona volta. El catedràtic d'electrònica Josep Samitier, amb el 40,57% del vot ponderat; i l'economista Dídac Ramírez, amb el 36% dels vots, són els dos aspirants que dimarts que ve es disputaran el rectorat de la UB; després que el filòsof Norbert Bilbeny, amb el 16,31% dels vots, i el biòleg Marià Alemany, amb el 7,12%, van quedar descavalcats de la cursa en unes eleccions en què van votar només 7.568 persones, l'11,6% del cens, i en què la participació va ser molt alta (70,4%) entre el professorat doctor; i baixíssima (6,2%) entre els estudiants, que a més van expressar la seva protesta contra el procés de Bolonya mitjançat un vot nul que va representar el 14,6% del total.


+ Dídac Ramírez, Josep Samitier i Norbert Bilbeny, ahir a la nit, després de saber-se els resultats. Foto: JUANMA RAMOS

Josep Samitier va guanyar ahir les eleccions a la UB gràcies al vot, sobretot, del professorat doctor; encara que es va quedar a quasi 10 punts d'aconseguir la majoria absoluta i haurà d'anar a una segona volta amb el segon candidat més votat, Dídac Ramírez, que va tenir bastant més suport dels estudiants que Samitier però menys del professorat doctor, el vot del qual pesa molt, un 51%.

Mentre que en el cas de Samitier, el 25% del seu vot va provenir dels professors doctors, en el cas de Ramírez el percentatge d'aquest sector va ser de 10 punts menys. Samitier va guanyar en el sector dels professors doctors i professors dels cossos docents; però no en el sector del personal d'administració i serveis (PAS) i estudiants; dos estaments que va guanyar Dídac Ramírez, que ahir a la nit es mostrava confiat en una victòria que se li va escapar fa tres anys.VOT DE CÀSTIG


Ramírez aspira a guanyar gràcies a un vot de renovació que ahir, en part, es va emportar un decebut Norbert Bilbeny, que fins i tot va quedar en tercer lloc –darrere de Ramírez i Samitier– en el sector dels estudiants. Entre els alumnes, només van votar 3.546 alumnes d'un total de 57.615.

El total de persones que van anar a votar en algun moment del dia va ser de 7.568. D'aquestes, 661 ho van fer en blanc, i 1.108 ho van fer amb vots nuls provinents del col·lectiu estudiantil, que va voler expressar així un vot de càstig contra tots els candidats per la seva posició favorable a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

Pel que fa al PAS, la participació va ser alta. Van votar 1.533 persones d'un total de 2.279, el 67,3% dels vots.

La segona volta de les eleccions per triar rector a la Universitat de Barcelona fins al 2012 serà dimarts que ve.MARIÀ ALEMANY NORBERT BILBENY DÍDAC RAMÍREZ JOSEP SAMITIER
CANDIDAT candidat CANDIDAT CANDIDAT
«Eren els resultats previsibles. Em sap greu que els estudiants hagin perdut l'oportunitat de fer sentir la seva veu»
«Pensava que la meva opció de canvi tindria més suport. No tinc pensat si donaré suport a algun altre candidat en la segona volta»
«Els resultats de la segona volta estan ara molt oberts. Hi ha molta gent que vol una renovació a la universitat i per això crec que puc guanyar»
«Estic il·lusionat amb els resultats que ha obtingut la meva candidatura. He tingut un ampli suport del sector del professorat, i n'estic molt satisfet»

«Crec que la setmana que ve podem guanyar una altra vegada les eleccions»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Impulsen un referèndum sobre Bolonya a la UPC

>Lliçons de nacionalisme

>Sindicat històric

>Estudiants de la UdG temen que el procés de Bolonya farà que feina i estudis siguin incompatibles

>Samitier i Ramírez es disputaran el rectorat de la UB en una segona volta

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.