| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


divendres, 31 d'octubre de 2008
>

Penedès. L'Ajuntament de Cubelles invertirà 2,7 milions en el pla especial de la desembocadura del riu Foix

El pressupost del 2009 inclourà inversions per un valor de deu milions d'euros

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
El pla especial de la desembocadura del Foix, amb 2,7 milions d'euros, i la nova xarxa de recollida d'aigües pluvials al sector marítim, amb 1,6 milions, són dues de les inversions més importants que inclou el pressupost municipal de Cubelles, que l'any vinent arribarà als 15 milions d'euros. El govern local (PSC, CiU i ERC) va presentar les principals partides econòmiques de l'any vinent en una audiència pública al Cinema Mediterrani, dimecres al vespre.


+ Imatge de l'audiència pública de dimecres per presentar el pressupost de l'any vinent. Foto: M.L.

La congelació de la despesa corrent, l'increment de la despesa social i econòmica que afecta directament el ciutadà (la despesa en serveis a les persones s'incrementarà un 20%), l'augment de la inversió global i el desenvolupament d'habitatge social són els quatre eixos que articulen el pressupost de l'Ajuntament de Cubelles el 2009. En el capítol d'inversions, destaquen les obres de la nova xarxa de recollida d'aigües pluvials del sector marítim, una actuació que pretén resoldre les inundacions que afecten habitualment la zona, i que està pressupostada en 1.640.000 euros. El pla especial de la desembocadura del riu Foix suposa la inversió més elevada del pressupost, amb 2.700.000 euros. El projecte, «molt ambiciós», segons el regidor de Medi Ambient, Joan Albet (CiU), pretén crear un espai protegit des de la desembocadura fins al pantà del Foix. Albet va anunciar que el pla es presentarà en una audiència pública.

La construcció d'un nou ajuntament està pressupostada en un milió d'euros. L'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), va explicar, en resposta a un ciutadà, que l'edifici actual s'enderrocarà per construir-ne un de nou; aquesta actuació resultarà més barata que no pas rehabilitar l'ajuntament actual, segons l'alcaldessa. Altres projectes són les obres del pla de reurbanització del municipi (650.000 euros), la connexió a la xarxa d'aigua potable d'Aigües Ter-Llobregat (650.000 euros), les millores en la xarxa de clavegueram (442.000 euros), la construcció de centres socials (397.000 euros) o l'inici del projecte de construcció d'habitatge social (200.000 euros). Les partides de manteniment de la via pública, que inclouen l'enllumenat, la neteja viària, la recollida d'escombraries i la deixalleria, i el manteniment d'espais verds i mobiliari urbà, representen una despesa total de més de tres milions d'euros (la recollida de la brossa implica un cost de 1.595.345 euros del total de la partida).

El regidor d'ERC i segon tinent d'alcalde, Joan Rodríguez Serra, explica que si bé les inversions que es van donar a conèixer dimecres sumen uns 8,5 milions d'euros, la xifra global inclosa en el pressupost arribarà als deu milions. No obstant això, les inversions s'executaran durant un període de dos anys, de manera que el pressupost del 2010 inclourà menys partides per a nous projectes, segons el regidor d'ERC.

Com a resposta a preguntes dels ciutadans, el regidor d'Hisenda, Xavier Grau (PSC), va explicar que l'endeutament actual de l'Ajuntament de Cubelles és del 30%, i que la previsió és augmentar-lo. L'alcaldessa també va defensar aquest increment del deute, perquè implica «donar feina». «Us demano que ens doneu un vot de confiança», va dir Romero.

Els ciutadans que van intervenir en l'audiència van demanar explicacions sobre la situació d'algunes urbanitzacions, com per exemple les millores de l'enllumenat del Corral d'en Tort. Diversos veïns també van criticar que el govern no presentés amb més detall el pressupost. NOTÍCIES RELACIONADES

>Cubelles preveu 10 milions d'inversions pel 2009

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.