| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 22 d'agost de 2019


dimecres, 29 d'octubre de 2008
>

Tossa congela els impostos de la construcció i d'activitats econòmiques i la taxa de l'aigua

La recollida d'escombraries s'apuja un 5,6% i l'IBI s'incrementa en un 3,5%

JORDI COLOMER. Tossa de Mar
Tossa celebra aquest matí el ple municipal per aprovar les ordenances que regiran els impostos i les taxes que es pagaran al municipi l'any vinent. Destaca la congelació de l'impost sobre construccions i obres (ICIO) i el d'activitats econòmiques (IAE), i també el rebut de l'aigua. Pel que fa a l'impost de béns immobles, el consistori l'apujarà un 3,5 per cent, al qual s'ha d'afegir el 2 per cent estatal. També la taxa de la recollida d'escombraries s'apujarà un 5,6 per cent.

La primera tinenta d'alcalde, Maria Teresa Moré, va assenyalar ahir que les taxes i els impostos per l'any vinent s'havien decidit amb «prudència», i que «no es pot cercar més del que la gent pot pagar». Moré va anunciar que, amb vista a l'any vinent, es congelen l'impost sobre construccions i obres (ICIO), l'impost d'activitats econòmiques (IAE), l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i les taxes de clavegueram, aigua i la zona blava.

Pel que fa a l'impost de béns immobles (IBI), Moré va anunciar la puja per part de l'Ajuntament d'un 3,5%. A aquest increment se li ha de sumar el 2% que marca la llei estatal, amb la qual cosa la puja total per l'any vinent serà de prop del 5,5%. Pel que fa a la plusvàlua, aquesta no es toca.

Una taxa que sí que puja per sobre de l'IPC és la de la recollida de les escombraries. En aquest apartat, el rebut s'incrementarà un 5,6% en el cas dels habitatges. Altres taxes que s'apugen a l'entorn del 5,5% són les dels serveis urbanístics, l'ocupació de la via pública, els guals, el mercat, els aparcaments, la retirada de vehicles, els museus i la documentació.

Moré també va destacar que es donaran les màximes facilitats en el cas de les llicències d'obres menors.

La primera tinenta d'alcalde també va assenyalar que els últims dies s'han fet reunions amb empresaris de l'hostaleria i el comerç per acollir-se a la línia d'ajuda econòmica oberta per l'Institut de Crèdit Oficial a les destinacions turístiques madures. El termini per presentar sol·licituds acaba el 15 de desembre.





Impost d'activitats econòmiques - Es manté igual

Impost sobre construccions i obres - Es manté igual

Impost de vehicles - No es modifica

IBI - Increment del 3,5%

Taxa d'escombraries - Increment del 5,6%

Clavegueram i aigua - No es modifica

Ocupació via pública - Puja del 5,5%


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El ple de Ripoll aprova incrementar un 36% el preu de la recollida de deixalles amb el vot en contra de CiU

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.